Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Módní expert prozradil, jak se změnily modelky za dvacet pět let

Video se připravuje ...
Podívejte se, jak mladé modelky těžko zvládají chůzi na podpadcích. Není divu, je jim obvykle 15 let!
VIDEO: Adam Balažovič
4. září 2016 | 06:00

Letos proběhla už pětadvacátá volba těch nejkrásnějších začínajících modelek. Saša Jány je šéfem modelingové agentury Elite Model Management. Jelikož byl u této soutěže už od jejího zrodu, může snadno posuzovat, jak moc se za čtvrt století změnily dívky, které mu procházejí rukama. 

„Myslím si, že se změnilo snad úplně všechno. Na začátku byl modeling vstupní branou do zahraničí, byl to velký sociální šok, nadšení z toho, že mohou cestovat a uplatnit se v zahraničí, bylo obrovské. Dneska už mladí lidé běžně cestují, ale stále je to snové povolání pro mnoho dívek. Změnilo se možná jen to, že je to v dnešní době mnohem náročnější, a to jak pro modelky, tak pro agentury. Konkurenční prostředí roste a nestačí být jen pěkná,“ vysvětloval Saša Jány.

„Co je na Češkách a Slovenkách příjemné, je to, že jsou takové trochu introvertní, nemají v sobě dravost jako Američanky nebo Švédky, a to je možná právě jejich plus. Na to, aby byl člověk dobrý v modelingu, nemusí být extrémní extrovert, stačí, aby byl kultivovaný a příjemně komunikoval,“ dodal ještě Saša.

Video se připravuje ...