Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vylizuje talíře a nestačí tvořit svá díla, aby uspokojila obdivovatele

Video se připravuje ...
VIDEO: Tereza Kovářová
13. července 2016 | 06:00

Léna Brauner je malířka, jejíž obrazy se u ní dlouho neohřejí. Po dvou letech měla v Praze opět vernisáž obrazů, ale pouze na tři dny, všechny už totiž byly rozebrané, když začala vernisáž, a noví majitelé se jich nemohli dočkat. Vystavovala společně s tříletou dcerou Jasmínkou. 

V té době, kdy se rozhodla, že nebude jíst cukr, začala dělat obrázky na talířích po dezertech, kterým neodolala. Vylízané talíře s rozkošnými obrázky medvídků a vílích obličejů utvořených z posledních drobečků, to bylo to, co zaujalo. Léna je ale všestranně dovedná a vypadá to, že stejně tak se vyklube i její dcera Jasmínka.

Léniny obrazy zasněných víl jsou tak populární, že doma nemá šanci nastřádat si dostatek pláten, aby mohla uspořádat výstavu. „V současné době je to tak, že mám ve střídavé péči svou dceru, takže mám jeden týden pracovní a jeden maminkový. Pracovní týdny trávím téměř celé v ateliéru, ale maluji hlavně v noci,“ vysvětlila nám Léna. Ta své motivy kreslí také na boty, nebo je dokonce tetuje, nebojí se vyzkoušet jakoukoli techniku.

Jasmínka se rozhodně nezapře. Na videu, které na výstavě běželo, bylo vidět, že na tvoření obrazů používá všechny své končetiny. To nadělá doma pěkný nepořádek. „Já doma nikdy nemaluji, mám o patro výš ateliér. Jsem hodně uklízivý typ, ale při práci zašpiním, co se dá, a to je součástí procesu a je to super. Doma mám uklizeno, ale v ateliéru právě teď totální bugr a těším se, až tam uklidím!“

 

Video se připravuje ...