Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Helena Vondráčková: Kostýmní výstřelky nám dělaly skvělé výtvarnice

Video se připravuje ...
VIDEO: Tereza Kovářová
22. června 2016 | 06:00

Zpěvačka Helena Vondráčková otevřela výstavu Retro 70. a 80. léta, která má připomínat, co se tehdy nosilo nebo vařilo. Zpěvačka se rozhovořila o tehdejších kostýmech a zavzpomínala také, jak to kdysi vypadalo u nich doma v době, kdy byla ještě malá. 

„Repertoár v obchodech tenkrát nebyl tak velký, to se s dnešní dobou nedá vůbec srovnat, ale my jsme si vystačili. Moje maminka vždycky vycházela z toho, co jsme měli. Měli jsme králíkárnu, takže každou neděli byl králík. Nebo nám pán z Nasavrk přivezl holoubata. Když jsem se vždycky ptala, co bude k obědu, maminka mi opáčila: Co dům a zahrada dá,“ vyprávěla nám Helena Vondráčková.

Zpěvačka na výstavu o letech sedmdesátých a osmdesátých věnovala také některé modely ze svého šatníku. Část věnovala také Česká televize, která stále ještě archivuje kostýmy, ve kterých vystupovala. „Byly to opravdu výstavní kousky a jsem ráda, že se dohledaly. Já, Hana Zagorová a ještě několik zpěvaček jsme tam měly svou skříň s nápisem: Nevstupovat, kostýmy Heleny Vondráčkové. Byly to kostýmní výstřelky na tu dobu a dělaly je skvělé výtvarnice jako Dagmar Březinová a další.“

Video se připravuje ...