Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Začíná mistrovství Evropy ve fotbale: Ženy jsou vášnivé fanynky, říká Jaromír Bosák!

Video se připravuje ...
VIDEO: Igor Hellebrandt
10. června 2016 | 06:00

Známých osobností jsme se zeptaly, jak to mají s fotbalem a kdo je podle nich lepší fanoušek – zda vyhrávají muži, nebo ženy. Protože právě dnes začíná mistrovství Evropy, měsíčnímu fotbalovému šílenství se nevyhneme!

„Muži jsou lepšími fanoušky v tom smyslu, že více vědí, o co jde, ale ženy dokážou být při fandění tak vášnivé, to je úžasné. Ony sice moc nevědí, co se tam děje, ale když se prohrává, tak dokážou televizor rozkopat stejně jako chlapi. Takže je to případ od případu, ale řekl bych, že muži přistupují k fandění sofistikovaněji a ženy zase mnohem emočněji,“ udělal nám fanouškovský rozbor jeden z nejpovolanějších: sportovní komentátor Jaromír Bosák.

Ženy, které jsme vyslýchaly, se v podstatě s Jaromírem shodly v tom, že ženy jako fanynky jsou opravdu plné emocí a jsou mnohem víc slyšet. Gabriela Kratochvílová přiznala, že když se fandí u nich doma, je to rachot. „U nás, když přišlo na fandění, byly to vždycky ženy, které fandily víc. Máme mnohem výraznější hlasy, dokážeme se neuvěřitelně nadchnout pro věc a chceme mužům vyjádřit tu největší podporu.“ Jak to máte vy?

Video se připravuje ...