Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hana Gregorová: Když už jsem stará, tak budu alespoň štíhlá

4. dubna 2016 | 06:00

Na setkání přiběhla z jedné schůzky, po rozhovoru hned běžela na další a elán by jí mohla závidět kdejaká třicítka. Na důchod stále oblíbenější herečka a vdova po Radku Brzobohatém zatím rozhodně nemyslí.

Hana Gregorová (63) je ženou činu a to, že už je jí přes šedesát, jí nijak nebrání v rozletu

Neměl by člověk s věkem spíš zpomalovat než přidávat na rychlosti?

Mám do vínku dáno tolik energie… A navíc – kdybych vypnula, tak už asi nenastartuju. Každopádně kvůli divadlu mám pořád co dělat a nejsem klasická důchodkyně, která by seděla doma a přemýšlela, jak naložit s časem. 

A opravdu vám neubývají síly?

Zatím mám elánu dost. Možná víc než kdejaká třicetiletá holka. Maminka byla taky taková. 

Video se připravuje ...
Hana Gregorová: Ze Svateb v Benátkách se přestěhovala do nového seriálu Přístav • VIDEO: Adam Balažovič

Jak často se zastavíte a třeba se naložíte do vany?

Tak to zrovna dělám každý den, protože miluju koupel. Mám totiž pocit, že mě vždycky očistí od všech starostí. Tedy alespoň na chvíli. Ale samozřejmě že si umím najít i čas sama pro sebe a kamarádky. Některé dny se ani nepřevléknu z pyžama a jen se válím. 

Vy jste neskutečně zhubla. Kolik kil máte dole?
Tak to nevím. Já se nevážila. 

Proč?

Neodvážila bych se stoupnout si na váhu. Druhý důvod je, že jsem se rozhodla na nic netlačit a dát hubnutí rok. Mohla bych o dietách přednášet. Zvlášť o těch na krátkou dobu, ale ty jsou blbost.

A ty na velikost?

Už obleču čtyřicítku, a jedny kalhoty dokonce osmatřicítku. Ale mám kabát, který jsem nosila asi v sedmadvaceti, a ten ještě nedopnu. 

Gregorová začala hubnout na popud své kamarádky, která zhubla 23 kilo.
Autor: herminapress.cz

Prozraďte, jak jste zhubla?

Nastartovala jsem to detoxikačním sirupem a pak jsem vyloučila pečivo. Říká se tomu bílá smrt. Nejím nic, co je z mouky, a vynechala jsem přílohy. Sem tam rýži v suši, ale jinak ne. 

Nemáte chutě?

Vůbec ne. Jednak si člověk zvykne, takže dneska už se ani nepřejím, a pak – když mám chuť na bůček, tak si ho dám, ale bez chleba. Nejhorší je, když si nějaké jídlo zakážete. Je lepší si klidně dát kousek čehokoli, nic si striktně nezakazovat. 

Proč jste vůbec začala hubnout?

Viděla jsem, jak zhubla moje kamarádka zubařka. Když jsem k ní přijela na prohlídku, málem mě to položilo. Byl to takový rozdíl, že jsem si řekla, že do toho jdu taky. 

Změnilo vám zhubnutí život?

To víte, že je pohled do zrcadla lepší, ale nemyslete si – jsem kritická. Přesto když máte možná o víc než dvacet kilo míň na zádech, je vám prostě líp. A hlavně věřím tomu, že tentokrát mi to vydrží. 

Celý rozhovor a ještě mnohem více najdete v dnešním vydání tištěného Blesku pro ženy:

BLZ_16_14
Autor: archiv Bpž

Autor: MAJ
Video se připravuje ...