Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jana Bernášková: Asi jsem dobrá na líbání

29. března 2016 | 06:00

Do kavárny, kde jsme se měly sejít, jsem doletěla na poslední chvíli, úplně vystresovaná z toho, co všechno ještě musím ten den stihnout. Během prvních pár minut rozhovoru ze mě ale všechno jako zázrakem spadlo. Už dlouho na mě přítomnost neznámého člověka neměla tak zklidňující účinky.

Jana Bernášková (35) působí jako holčička, ale má dvě děti, milujícího manžela, domov a spoustu práce. Přesto prý občas trpí pocitem, že jí v mnohém ujel vlak. 

Kulháte. Co se vám stalo?

Mám po operaci menisku. Dcera do mě narazila na lyžích, až mi praskl. Rok mě pak zlobil, lupalo mi v něm tak, že to bylo slyšet přes celou místnost.

Děláte něco, aby vám tělo drželo pohromadě?

Právě se do toho zase pouštím. Takže pozor – už jsem byla dvakrát v posilovně. Předtím jsem cvičila pilates, ale právě kvůli bolesti kolena jsem přestala. Teď jsem si ale dala závazek, že se chci dát fyzicky dohromady a proměnit své tukové polštáře na svaly.

Video se připravuje ...
Jana Bernášková o tom co nosí v kabelce • VIDEO: Adam Balaževič

Vy máte někde tuk?

To byste se divila! Zdání klame. Nechala jsem si změřit tuk v těle a vyšlo mi 31 procent, ale měla bych mít 25. Přitom můj manžel není štíhlý, ale naměřili mu jen 20 procent, protože má hodně svalů. Je tedy na čem pracovat. Každopádně na diety nejsem, protože mám pořád hlad. Ale kvůli alergii jsem si nechala udělat vyšetření na potravinovou intoleranci a dala jsem si podle toho sestavit jídelníček. Tak doufám, že tím se dá tělo do kupy.

Vracet se do práce po mateřské není pro sebevědomí ženy snadné. Ve vašem případě o to víc, když musíte ukazovat na jevišti i tělo…

Kruté je, jak vás všichni sledují, zda máte poporodní bříško nebo ne. A kolik vám zbylo těhotenských kil… Vezměte si, jak celý svět řešil princeznu Kate, to je opravdu ohavné. Stane se zázrak, narodí se dítě, a místo toho, aby ženu podporovali, jak je úžasná a skvělá, tak kontrolují, jestli už má kila dole. 

Video se připravuje ...
Jana Bernášková na narozeninové party • VIDEO: Michaela Nováková

Co vás potkalo pěkného v práci?
Do kin vstoupili Dvojníci, kde mám jen malou roličku, výpomoc, několikrát políbím hlavního hrdinu a hotovo. Asi jsem dobrá herečka na líbání… Dotočili jsme hezký rodinný film Strašidla, který jde do kin v srpnu. Tam hraji zapšklou tanečnici, která žárlí na opravdovou vílu. Ve filmu budou strašidla, upíři, hejkal, vodník, snad vás potěší. Druhým filmem jsou Pohádky pro Emu, ten uvidí diváci až o Vánocích. V hlavních rolích jsou Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová. A od července mě čeká natáčení pokračování televizního sitcomu Mazalové.

Často hrajete mrchy, a přitom jste prý hodná…
Viďte! Nevím, jestli jsem hodná, ale snažím se být dobrý člověk. Těší mě třeba podporovat fond Sidus, mé dva kamarády, kteří prodávají hravé didaktické pomůcky do školek a škol.



Celý rozhovor a ještě mnohem víc najdete v novém vydání tištěného Blesku pro ženy.

Autor: archiv

 

Video se připravuje ...