Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Teď se jmenuji Kaira: Proč se Kateřina Hrachovcová vydala na duchovní cestu?

17. března 2016 | 06:00

Herečku a moderátorku Kateřinu Hrachovcovou měla většina z nás v hlavě jako neustále se hihňající holku, která není k zastavení ani utišení. Její humor nezná hranic a vy do poslední chvíle netušíte, jestli projevy její bezprostřednosti vůbec přežijete. Jenže pak si všimnete, že mezi jejím jménem a příjmením teď existuje Kaira.

Není třeba obav, Kateřina je v pořádku a má se dobře. Možná úplně nejlíp, co se kdy měla, a jedná se o setrvalý stav. Jak to už v životě bývá, předcházelo tomu ale něco dramatického, něco, co rozdělilo Kateřinin život i kariéru na „předtím“ a „teď“. Co to přesně bylo, vám poví herečka sama. 

Máš teď prostřední jméno Kaira. Co to znamená?

Je to přirozený vývoj a samozřejmě existuje prvotní impulz. Bylo to období, kdy jsem se potřebovala něčeho chytnout, ale nebylo čeho. Nebylo nic. I to nic nebylo nijak uchopitelné. Konec bez konce. Tak se začneš dostávat sám do sebe. Přijde mi zpětně úplně úžasné, na co všechno jsem si sáhla, co jsem pochopila. Vidím věci kolem sebe zcela pozitivně. Zní to možná pro někoho nepochopitelně, ale tak vnímám i situace, které jsou, řekla bych, životní. Přijímám věci tak, jak jsou. Je to velmi osvobozující.

Ale musíš mi vysvětlit Kairu.

K ní mám celý příběh, který souvisí s vírou v sama sebe. Nedat možnost nechat tě někým nějak nazvat. Prostě nikdo ti nemůže říct, jaké je tvé jméno duše, kdo ty doopravdy jsi, jaká je tvá cesta. Pokud sám nedovolíš, neuvěříš tomu, kdo ti ji ukazuje. A být si vědom, že necháš-li někoho nazvat tě čímkoli, odevzdáváš mu tak svoji sílu, energii. Kaira je jméno, které přišlo skrze mě samotnou. Je to například jako s tím herectvím. Ty prostě sám musíš nejlépe vědět, kdo jsi, v čem jsi dobrý nebo naopak. A přiznat si to. Váže se k tomu i prostředí, ve kterém se pohybuji, a velmi se učím. Můj vnitřní svět. Umět si sáhnout na to, co máme v sobě úplně všichni. A být si toho vědom.

Video se připravuje ...
Módní fanatička Kateřina Kaira Hrachovcová: Víme, v jakém bazaru si pořídíte její oblečení! • VIDEO: Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Moc tomu nerozumím. Můžeš mi ještě jednou říct, jak to přesně myslíš?

Velmi jsem naslouchala, co kdo říká. Čtu a sleduji, kde se co koná, nejen různé semináře a přednášky. I díky nim se dostávám ke konkrétním lidem. A i když v začátku jsem slýchala „ne, to ne, to není pro tebe dobré“, byly to i určité druhy terapie. A setkala jsem se i s dobrými lidmi ze zahraničí, šamany. I to bylo přínosné. Jejich práce.

Má tvá duchovní cesta i ryze praktické pozitivní projevy?

Ano. V několika rovinách. Jak po stránce fyzické, tak psychické. Například jsem se zbavila migrény. Jak na těle, tak i na duchu. Všechno se vším souvisí.

Máš i pozemské radosti?

Baví mě být ženou, všechny ty věci kolem, ten obal. Móda, líbí se mi krásné věci, opravdu krásné. A vůně miluji. Ingredients store. Také často maluji. Stává se, že něco nedokážu vyslovit slovy, ale obrazem ano. Jsem ráda s mým mužem. S mámou chodím na procházky. A jsou mi velice příjemné ženské kruhy, mé přítelkyně.

O tom, jak se jí jde po duchovní cestě a jak po té herecké, se více dočtete v celém rozhovoru v novém čísle časopisu OK! Magazine, který vyšel právě dnes! 

Titulní strana časopisu s dvojfotografií Kateřina Kairy Hrachovcové
Autor: OK Magazín

Autor: Martin Hradecký
Video se připravuje ...