Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krásné šaty, dokonalý účes a obrazy z laků na nehty – vše na jednom místě

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
17. března 2016 | 06:00

Jak propojit díla různých umělců a podpořit lokální kulturní dění, na to zná odpověď majitelka beauty salonu na Vinohradech Martina Sikorová. Loni zde pořádala nějakou akci každý měsíc, letos jich bude o něco méně, zato budou v mnohem větším měřítku. Právě teď můžete na stěnách salonu obdivovat díla malíře Dominika Mareše a kochat se šaty návrhářky Michaely Dúcké.

„Původně jsem začala tvořit večerní šaty, ale protože nabídka svatebních šatů na našem trhu není dostatečně pestrá, rozhodla jsem se obohatit ji šaty, které ukazují ženskou krásu a lichotí ženským křivkám. Kolekce se jmenuje Řeč něhy a je inspirována květinami, převážně růžemi,“ vysvětlila nám návrhářka Michaela Dúcká. Její modely jsou opravdu nádherné a dobrá zpráva je, že si je nemusíte kupovat, protože Míša šaty i půjčuje a také je upraví na míru každé zákaznici.

Dominik Mareš je charizmatický malíř, který nám vysvětlil, jak došlo k tomu, že díla ze série Lakovky vytvářel laky na nehty. „V jeden okamžik byla letos v zimě v mém ateliéru taková zima, že mi neschly barvy, tak jsem svým múzám uzmul laky na nehty a začal jsem s nimi malovat na kartony. Netušil jsem, co z toho nápadu vznikne a že to bude něco, za čím si opravdu stojím. Je to velice jemné, jako jste vy ženy,“ svěřil se Dominik.

Pokud máte, dámy, doma laky, které už nepotřebujete, a budete mít cestu kolem Eco Salonu Rolland na pražských Vinohradech, určitě do konce března přispějte i těmi svými. Dominik má velkou spotřebu a rád je využije! 

Video se připravuje ...