Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zuzana Bubílková se přiznala, že hubla pomocí projímadel

22. února 2016 | 06:00

Náš rozhovor překvapivě nezačal žádným vtipem ani debatou o politicích, ale typicky ženskou záležitostí. První dáma politické satiry, slavná novinářka a glosátorka vyndala z kabelky své nádherné, ručně dělané šperky.

Krásné šperky se Zuzana Bubílková (63) naučila vyrábět v zahraničí a zdá se, že ji jejich výroba uklidňuje. Ty složitější dělá dokonce několik dnů.

Co jste se o sobě dočetla nejšílenějšího?

Právě když jsem šla na vyšetření s kloubem do nemocnice, vyšel článek s titulkem „Rakovina jí rozežrala klouby". Všichni doktoři i sestřičky se smáli, když mi ho nesli. Nebyl na tom samozřejmě ani kousek pravdy. Jednou jsem se o sobě také dočetla, že jsem anorektička. 

Tak to jsem četla. Prý jste byla bulimička závislá na projímadlech. To není pravda?

Je fakt, že jsem hubla pomocí projímadel, ale rozhodně nešlo o žádnou závislost. Navíc mi tehdy bylo sedmnáct let. Ale anorektička jsem prý byla nedávno a mám kvůli tomu zničenou páteř, že ani nemůžu chodit kvůli ztrátě svaloviny. 

Video se připravuje ...
Hvězda TV Blesk Bubílková • VIDEO: Blesk TV

Na to opravdu nevypadáte, i když štíhlá tedy jste…

Tomu se nejvíc smáli v posilovně, kam chodím pravidelně cvičit. Ale víte, že mi ty lži jednou opravdu ublížily? Když se o mně psalo, že mi rakovina sežrala klouby, některé společnosti se mnou zrušily smlouvy na zájezdy, protože se bály, že bych mohla dřív umřít. 

Ale vy jste rakovinu opravdu prodělala.

Mám za sebou rakovinu štítné žlázy, jenže jsem nebyla ani na chemoterapii. Samozřejmě jsem se léčila, ale už skoro dvanáct let mám výsledky v pořádku. 

Změnila vám život?

Absolutně. Některé věci od té doby beru s rezervou a s nadhledem. I když vám říkají, že není důvod, proč by to mělo dopadnout špatně, donutí vás to přehodnotit život. Přemýšlíte, proč se to stalo, a nejčastější odpověď je, že vám nemoc spustil stres. Pak člověku dochází, že si většinu stresů dělá sám. Dnes mi připadá jako totální kravina stresovat se s tím, že se s vámi někdo rozešel, někdo vám řekl něco nepříjemného nebo nedorazíte včas na schůzku. Ve srovnání s tím, že můžete umřít, je to blbost.

 

Celý rozhovor a ještě mnohem více se dočtete v novém čísle tištěného Blesku pro ženy:

BLZ_16_8
Autor: archiv Bpž

 

 

Autor: MAJ
Video se připravuje ...