Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Herec Daniel Kadlec z novinky Rodinný film: Karla Rodena jsem se nejdřív bál

Video se připravuje ...
Daniel Kadlec je ve filmovém světě nováčkem
VIDEO: Adriana Krátká
18. února 2016 | 06:00

Nová hvězda českého filmu. Tak se mluví o Danielu Kadlecovi, který momentálně září v Rodinném filmu. Od malička chodil do dramatického kroužku a přes castingovou agenturu občas přišel k nějaké roli v reklamě. Potom ovšem přišel Rodinný film, casting dopadl na výbornou a Daniel najednou dostal příležitost hrát po boku herců, jako jsou Karel Roden nebo Vanda Hybnerová.

Se svým úkolem se vypořádal velice dobře. Na tiskové konferenci se herci shodli na tom, že se jim líbí styl práce, jaký režisér Olmo Omerzu pocházející ze Slovinska, praktikuje. Je totiž zastáncem zkoušek a chce, aby se herci navzájem seznámili dřív, než se začne natáčet. Především tehdy, mají-li hrát rodinu. „S Karlem Rodenem to bylo super, nejdřív jsem z něho byl trochu vystrašený, ale pak jsem si uvědomil, že práce bude fajn, s Karlem jsme si nakonec sedli a bylo to úžasné,“ svěřoval své dojmy z natáčení Daniel, který hraje jeho syna. 

Možná že kdyby se nedostavil úspěch ve výběrovém řízení na natáčení Rodinného filmu, byl by z Daniela profesionální fotbalista. „Od malička jsem se zabýval tím, co budu dělat. Dlouho jsem hrál fotbal, ale potom přišel Rodinný film a s fotbalem byl konec. Nasměroval mě na konzervatoř, kde studuji hudebně-dramatický obor.“ Takže děvčata, co mu říkáte? Myslím, že se nám tu klube talent. 

Snímek Rodiinný film sbírá pochvalné kritiky i ocenění. Vypráví o tom, jak se dvě dospívající děti vypořádají s nečekanou svobodou. Jejich rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu. Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost?

Zajímají vás rozhovory s významnými herci? Podívejte se na další.

Video se připravuje ...