Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Sabina Křováková: V sedmnácti jsem byla při těle, teď se musím hlídat a cvičit

17. ledna 2016 | 06:00

Vítězka soutěže SuperStar Sabina Křováková vydala své první autorské album, na kterém se pěkně nadřela. Přiznala také, že Vánoce jsou pro ni, stejně jako pro mnoho z nás, mor a že po nich musí pořádně "hýbnout s cvičením", aby shodila to, co nabrala. Stálého kluka nemá, jen sem tam někoho, aby měla inspiraci ke skládání písniček.

Jaké byly Vánoce? Dostala jsi od Ježíška něco, co ti udělalo opravdu radost?

Dárky už tolik neřeším. Byla jsem ráda, že jsme se sešli a udělali si hezké svátky. Hrozně mě baví dárky nakupovat a balit. Asi jsem ale byla hodná, protože jsem od Ježíška dostala struny, stojan a futrál na kytaru. Prostě věci, které životně potřebuju. Mám ráda vánoční atmosféru. Chození po trzích, pečení cukroví, pití svařáku.

O Vánocích spousta lidí přibírá, máš s tím také problém?

Přiznám se, že o Vánocích se hodně cpu. Letos tomu nebylo jinak. Samé návštěvy a všude plno dobrého jídla. Omlouvám si to, že jsou Vánoce a že je to jednou za rok. Nejtěžší je si říct, že svátky už skončily a s nimi i přecpávání. Několikrát jsem se snažila přes Vánoce držet dietu, a prostě to nešlo vydržet.

Video se připravuje ...
Pamatujete tuhle SuperStar? Vyhrála 2,5 mega! Jak dopadla? • VIDEO: Markéta Reinischová, Jan Brunclík

Ale ty asi váhu zatím moc neřešíš, že?

Řeším. Musím se hlídat a cvičit. Když mi bylo kolem sedmnácti let, byla jsem silnější. Jak jsem rostla, začalo mi to vadit. Naučila jsem se jinak jíst a denně jsem cvičila. V poslední době jsem z toho vypadla a teď, po Vánocích, bych měla zase začít.

Je začátek roku, na co se takhle zčerstva nejvíc těšíš?

Čeká nás s kapelou plno práce. Těším se na turné k desce, na festivaly i na nové písničky, které budeme skládat. Po Silvestru mám vždycky pocit, že začínám s čistým štítem, všechno je odznova a to špatné je zapomenuto. Těším se, že letos to bude zase lepší.

A co Silvestr, byly bujaré oslavy?

Silvestr jsem nikdy moc neřešila. Ráda ho trávím s mými nejlepšími kamarády a nemusí nás být nějak moc. Někdo to hrozně řeší, plánuje, aby se to povedlo. Podle mě jsou nejlepší párty ty neplánované. Během roku je daleko víc lepších večírků, takže když se Silvestr úplně nepovede, povede se párty jindy.

Video se připravuje ...
Co si Sabina koupí za vyhraný milion a co jí problesklo hlavou, když slyšela své jméno? • VIDEO: Blesk - Tereza Kühnelová, Petr Soukup

Na který Silvestr nikdy nezapomeneš?

Nikdy nezapomenu na první Silvestr, který jsem neslavila doma s rodiči. Poprvé jsem šla ven s kamarády a byl to hrozně zvláštní pocit. Měla jsem výčitky, že neslavím doma, a o půlnoci jsem hned volala mamce.

Zimu spousta lidí nemusí, jak to máš ty?

Mám strašně ráda zimu už od mala. Možná je to tím, že jsem se v zimě narodila, tak proto jsem se na ni vždycky těšila. Přijde mi taková tajemná. Když nad tím teď přemýšlím, je to moje nejoblíbenější roční období. Také ráda lyžuju, sáňkuju a stavím sněhuláky, což je sice poslední roky problém, ale stejně je to super.

Desku jsi vydala, takže tvé dítě je teď v oběhu. Jak jsi s ním spokojená?

Je, tos trefila. Přesně tak desku Sirkama vnímám – jako dítě. Dalo mi strašnou práci, aby vyšla. Vždycky jsem desku nazpívala a tím to pro mě končilo. Tahle je první autorská, skládala jsem hudbu i texty a nakonec jsem ji musela i sama vydat. Bylo kolem toho tolik věcí, o kterých jsem neměla nikdy tušení, hodně jsem se naučila. Nedokázala bych to bez skvělých muzikantů, které mám v kapele, a úžasných producentů – tedy Ecson Waldes a Hynek Toman, ti ji s námi točili. Dali jsme do toho, co v nás bylo.

Video se připravuje ...
Louky, pole , lán - píseň z autorského CD • VIDEO: youtube

Máš už plán, co bude další krok?

Čeká nás s kapelou turné k desce a pak letní festivaly. Vystoupíme třeba na Votvíráku nebo Benátské. Řeším hlavně práci. Hrozně mě baví zpívat, skládat a hrát, takže si přeju, abychom měli co možná nejvíce koncertů a předávali na nich lidem energii. Soutěž je jedna věc, ale pak obstát v hudební branži – to je boj.

Naposledy, když jsme spolu mluvily, tak jsi neměla přítele a netoužila po něm, protože ses chtěla soustředit na práci. Jak to máš teď?

Jsem na tom pořád stejně. Deska vyšla, ale pořád mám strašně hodně práce. Musím makat a na kluky není čas. Nebudu lhát, občas kolem mě nějaký kluk proběhne, ale spíš je beru jako inspiraci ke skládání nových písniček.

Sabina Křováková
Autor: Lenka Hatašová

Jaký byl nejhezčí kompliment, který jsi kdy od kluka dostala?

Nejhezčí asi bylo, když mi kluk řekl, že jsem vtipná, že se mu líbí můj smysl pro humor. Pro mě je to u kluka hrozně důležité. Asi bych nemohla být s klukem, se kterým bych se nesmála a který by nechápal moje narážky a vtípky.

Jaký byl naopak nejšílenější způsob, jak tě chtěl někdo sbalit?

Nejšílenější asi bylo, když přede mnou začal kluk cvičit. Zničehonic. Nevím, co ho k tomu vedlo, ale bylo to tak vtipný, že se mi to líbilo a dali jsme se do řeči. Takže tohle na mě funguje. Bylo to originální. 

Video se připravuje ...