Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Roman Vojtek: S kým bude o Vánocích? A proč má rád ženy, které pijí pivo?

18. prosince 2015 | 06:00

Herec Roman Vojtek má za sebou rok plný změn. Rozchod s manželkou, narození syna a teď se šeptá i o nové partnerce. Své soukromí si v téhle době hodně hlídá a nerad o čemkoli osobním mluví. Potkali jsme se na párty v rámci otevření nového baru na Smíchově. Probrali jsme alkohol, zimu, hory i Vánoce.

Video se připravuje ...
Roman Vojtek v listopadu prozradil, jak balí ženy • VIDEO: Blesk TV
Chodíte často do koktejlových barů?

V koktejlových barech se moc nenacházím. Když už jdu do společnosti, tak jdeme s klukama do nějaké obyčejné hospody, kde se dobře najíme a dáme si pivo. Do baru také občas zajdu, to v případě, že si chci dát dobré víno v hezkém prostředí, které tady rozhodně je. Nestyděl bych se sem vzít jakoukoli dámu nebo své přátele. Koktejly nepiju, ale tady mají super vinný lístek.

Připadají vám koktejly zženštilé?

To už máme doufám za sebou. Možná se to tak bralo dřív, i když pořád mám dojem, že koktejl více patří k ženě. Ovšem stejně tak, jako mi nepřipadá nevkusné, když žena pije pivo, ba naopak, mnohdy je to opravdu sexy, tak si nemyslím, že by koktejly nemohli pít muži.

Video se připravuje ...
Roman Vojtek s dcerou na přehlídce laků na nehty • VIDEO: Ladislav Novák

Který alkohol máte tedy ze všech nejraději?

Suché bílé víno, když přijde zima, tak přecházím na červené a také si rád dám ke kávě dobrý rum!

Jak dlouho už vína zkoumáte?

Nejsem zkoumač, a už vůbec ne expert. Je pravda, že si raději dám kvalitní víno, ale že bych tomu rozuměl, to se říct nedá. Mám své oblíbené značky.

Od sommeliera v restauraci si tedy poradit necháte?

Ano, protože vím, že pokud chci ochutnat několik vín, tak to musí mít také svou posloupnost a logiku. Rád si nechám poradit. Je to stejné, jako kdyby chtěl hrát nějaký amatér divadlo, poradil bych mu. Je dobré důvěřovat profíkům, většinou je to jen ve váš prospěch.

Teď je zima a období svařáků, pijete víno i v téhle formě?

Taky ano, především na horách, na sjezdovce nebo potom, když člověk přijde domů, zatopí si v chaloupce v krbu, tak svařáček k tomu prostě patří.

Video se připravuje ...
Roman Vojtek s dcerou na přehlídce laků na nehty • VIDEO: Ladislav Novák

Jak často vyrážíte na hory?

Když je čas, ale snažím si ho udělat často, protože mám hory rád. Jezdím na lyžích i na snowboardu a vyrážím na naše hory i do zahraničí. Pocházím z Valašska a máme rodinnou chaloupku kousek od sjezdovky, takže tam se těším.

Dal byste si někdy podobný cíl, jako je vyrazit na Jizerskou padesátku?

Ne, já si raději dávám malé cíle. Sice to trvá déle, ale je to bezpečnější, v mém případě.

Jezdíte na lyžích, snowboardu, běžky tedy nejsou vaše parketa?

Na běžkách jsem naposledy stál v osmé třídě, a to bylo poprvé a naposledy. Bylo to docela zábavné, ale od té doby jsem neměl tu čest.

Roman se zase stará hlavně o starší Editu.
Autor: Martin Hykl, David Kundrát

Vánoce jsou za dveřmi, už máte nakoupené všechny dárky?

Já samozřejmě už všechno mám sepsáno na seznamu a teď záleží na tom, kdy vyrazím. Nechci to nechávat úplně na poslední chvíli a také to nenechávám, ale nejsem ten typ, který si vše kupuje s předstihem.

Jak prožíváte samotné Vánoce? Budete s rodinou?

Pro mě jsou Vánoce osobní záležitostí, kterou prožívám jen s nejbližšími lidmi, a nemám tak potřebu se o to dělit s kýmkoli jiným.

Máte tedy raději Vánoce než Silvestr?

Nemyslím si, že by byl někdo, kdo by měl raději Silvestr než Vánoce, pokud by k tomu neměl nějaké silné sentimentální pohnutky. Silvestr je mejdan nebo párty, jakých je během roku hodně, často si z toho člověk mnoho nepamatuje, takže určitě raději Vánoce.

Na co se v poslední době nejvíc těšíte?

V lednu bude premiéra filmu, který jsme v létě točili, jmenuje se Muzikál aneb cesty ke štěstí a v něm mám s Vicou Kerekes jednu z hlavních rolí, tak to bude super.

Video se připravuje ...