Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Alex Mynářová: Manžel vyžaduje teplé večeře a nechce, abych si najala chůvu

20. prosince 2015 | 06:00

Moderátorka České televize byla na pozornost zvyklá, přesto ji reakce na její vztah s kancléřem a "kauza vila" zastihly nepřipravenou. Z médií se stáhla a naplno se věnuje nové roli manželky a matky. Pro OK! exkluzivně promluvila o svých plánech, štěstí i strachu, se kterým se musela vyrovnat. Neodmítla zodpovědět ani ožehavé otázky. 

 

Alex Mynářová, manželka prezidentského kancléře Vratislava Mynáře, rozhovory zásadně neposkytuje. První žádost o interview jsem jí poslala na jaře, když čekala syna, a skoro jsme se domluvily. Bohužel mi pak přišla omluvná SMS, že je v nemocnici a musí tedy setkání odložit. O to větší překvapení nastalo, když jsme se nakonec opravdu sešly v bytě na Pražském hradě, kde zatím s manželem a synem žijí, než bude dokončena rekonstrukce médii tolik diskutované vily ve Strašnicích.

Obávala jsem se, zda bude ochotná na všechny mé otázky odpovědět – oběma nám bylo jasné, že některým tématům se prostě nedá vyhnout. Upřímnost a klid, se kterým se ke všemu postavila, mě až zaskočily. Ji zase překvapilo, proč by někdo chtěl dělat rozhovor se zkrachovalou moderátorkou z veřejnoprávní televize, jak se sama nazvala. Odpověď je jednoduchá: jediný rozhovor, který kdy médiím poskytla, byl společně s manželem a nadto v době, kdy ještě neměla zdaleka o čem mluvit.

Během krátké doby jste se stihla vdát a porodit syna. Jak vám jeho narození změnilo život?

Určitě nám s manželem syn život obohatil a zpestřil, ale vplul mezi nás tak přirozeně, jako by to tak přesně mělo být. Život se nám změnil, ale ne nijak zásadně. Naše dítě je velice hodné a pohodové miminko, které spinká celou noc a přes den se často směje. Nabíjí nás energií. Své aktivity jsem ale příliš neomezila. Spíš jsem je přizpůsobila svému synovi. Například chodím cvičit tam, kde malý může být na dohled v dětském koutku, kde se mu věnují. Mé lektorky angličtiny a němčiny chodí k nám domů. Syna mám na klíně. Nemáme totiž chůvu a v Praze ani rodinu, která by nám vypomohla.

Přemýšlela jste o tom, že byste využila pomoci chůvy?

Přiznám se, že ano, byť jen na dva tři dny v měsíci. Můj manžel je ale striktně proti, je v této věci velice konzervativní. Myslí si, že by náš syn měl být pouze s námi.

Byl manžel u porodu?

Nebyl. Tady se projevuje jeho konzervativnost. Manžel říká, že porod je věcí ženy. Ale jakmile se malý narodil, hned ho manželovi nesli na chodbu ukázat.

Jste stejně konzervativní jako váš muž? Jak vnímáte rozdělení ženských a mužských rolí v domácnosti?

Já taková úplně nejsem, u nás to takto nastavil manžel. Já bych neměla problém chodit do práce a živit rodinu. On to má jasně rozdělené, převzal na sebe zodpovědnost za finanční zajištění rodiny a na mně je domácí pohoda, nákupy, vaření a tak dál. Manžel by byl vůbec nejraději, kdybych zůstala doma a nepracovala. Zároveň si ale uvědomuje, že takovou ženu si nebral.

Opravdu pravidelně vaříte?

Ano, každý den teplou večeři. Když je manžel v Česku, neexistuje, že by přišel večer domů a dostal chleba s máslem. To se nikdy nestalo.

Jak na výběr partnera reagovali vaši rodiče?

Rodiče mi řekli, abych šla od toho. Ze začátku opravdu nebyli moc nadšení, protože tušili, co mě to může stát. Obávali se, že si zničím, co jsem si do té doby vybudovala, a pak zjistím, že to není ten pravý. Byli jsme v tu chvíli spolu příliš krátkou dobu, abych mohla zjistit, zdali je to muž, kterého si nakonec vezmu a budu s ním mít rodinu. Z toho důvodu byli moji rodiče obezřetní.

Celý rozhovor s Alex Mynářovou a další rozhovory a články najdete v novém čísle časopisu OK! Magazine, které je právě na stáncích.

Obálka aktuálního čísla OK! Magazínu
Autor: OK! Magazín

Video se připravuje ...