Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jiří Pomeje: Na Ivetu nevzpomínám

30. listopadu 2015 | 06:00

Trochu enfant terrible, jež občas sáhne vedle. V práci i v soukromí. Po dvou ztroskotaných a bezdětných manželstvích s herečkou Michaelou Kuklovou a zpěvačkou Ivetou Bartošovou se Jirka oženil potřetí. Tentokrát to vypadá, že mu to vyšlo. Jeho žena Andrea je skoro o polovinu mladší, a navíc se Jirka stal tátou dnes dvouleté Aničky.

To jste asi už nečekal, že?

Strašně jsem si to přál. Nikdy nezapomenu na ten okamžik, když jsem se to dozvěděl. Seděl jsem tenkrát v restauraci a čekal na Andrejku. Ona přišla a položila přede mě těhotenský test. Tam dvě čárky… Začaly mně téct z očí slzy štěstí. Byl to jeden z nejkrásnějších momentů v mém životě.

Prožíval jste ženino těhotenství?

Co, prožíval! Já snad byl těhotný sám! Přibral jsem v té době tak strašně, že jsem vážil 120 kilo. Jedl jsem přece za dva. Andrea nabrala dvacet kilo a já taky. Běháním kolem malé už jsem ale patnáct shodil, tak snad se podaří i ten zbytek.

Video se připravuje ...
Andrea Pomeje obdivuje všechny ženy, jejichž muži musí pracovat • VIDEO: Adam Balažovič

A jak jste se nakonec ocitl na mateřské?

Těch důvodů bylo víc. Mně ubylo kšeftů a mojí ženě se začalo velice dařit jako DJce. Zvou ji čím dál tím víc, takže rodinné finance převzala na svá bedra sama. To, co vydělám já, jde stejně všechno na splácení mých dluhů.

Vzpomínám si, to bylo za film Andělská tvář…

Sehnali jsme na ni se Zdeňkem Troškou spoustu peněz, ale copak já můžu za to, že jeden z dalších producentů utekl s dvaceti miliony? Byli jsme ale přesvědčení, že je film vydělá zpátky, a já si půjčil u banky. Bohužel se tak nestalo a mě to nadosmrti zlikvidovalo.

Vaše žena tedy musí být hodně tolerantní a odvážná, že do toho šla…

Je skvělá. Poprvé v životě mám v manželce i parťačku. To jsem předtím nikdy s žádnou nezažil.

Video se připravuje ...
Svatba Jiřího Pomeje • VIDEO: Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Proč jste si dítě nepořídil už třeba s Míšou Kuklovou? Spolu jste přece byli tak dlouho…

Chtěli jsme, ale pořád se to odkládalo… Až bude konec natáčení, až bude dům za Prahou, no a nakonec už k tomu nedošlo. Film Andělská tvář a s ním spojené dluhy vlastně zničily i můj vztah s Míšou.

Vzpomínáte ještě na manželství s Ivetou Bartošovou?

Ne, nevzpomínám. Když rozchod přebolí, úplně se od toho člověka odstřihnu. Vymažu telefon a nemám s ním už nic společného.

Autor: Simona Škodáková
Video se připravuje ...