Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Herec Lukáš Hejlík poprvé ukázal miminko! Už s námi chodí do restaurací, říká

Bydlí daleko od Prahy, ale nadále milují třeba dobré restaurace
20. listopadu 2015 | 06:00

Z Prahy je to k Hejlíkovým více než dvě hodiny jízdy. Odměnou za otravné kolony na D1 je božský klid. Od klapotu velkoměsta, mobilního signálu, kyselých obličejů na večírcích i přemrštěného zájmu okolí. Je tahle vesnická selanka pro dva malé aktivní jedince opravdu výhrou? A jak ji ovlivnil příchod prvního potomka? Veronika, Lukáš a Vojta v exkluzivním portrétu pro časopis OK! Magazine. 

Veroniko, dveře jsi nám otevřela sama. Lukáš byl v té chvíli ještě pryč kvůli práci, což ho samozřejmě šlechtí. Stejně ale – nebyla bys radši, kdyby se některých svých pracovních závazků na čas vzdal a byl aspoň teď, pár týdnů po porodu, víc s vámi?

V: To on ale přesně udělal. Celé září a říjen byl s námi doma. Vzal si pauzu od natáčení, ale i LiStOVáNí. A za to jsem mu moc vděčná, protože ty první dny s miminkem byly opravdu náročné. Neříkám, že teď je to nějak výrazně jednodušší, ale přece jen už vím, co a jak. Nicméně stále oceňuji, když si Lukáš vezme ráno Vojtu do kočárku a jdou spolu na procházku. Využívám ten moment k tomu, abych zkusila ještě chvíli spát.

L: No, zpětně si říkám, že jsem si měl vzít to volno spíše jiné tři měsíce, protože teď, když jsem se zase vrátil do provozu, je to s Vojtou mnohem těžší.

Teď ještě prozaičtěji – a ptám se holt jako panelákové dítě, které v noci vystrašil i příjezd výtahu do stejného patra – nebojíš se tady, když Lukáš není s vámi?

V: V Praze ani tak ne, ale tady na chalupě někdy ano. Nedávno jsem tu byla přes noc s Vojtou sama. Kojím co tři hodiny, takže sem tam se Vojta trefí do třetí hodiny ranní. V ten moment si vždycky vzpomenu na film 3:15 zemřeš. Nebo když slyším šramocení na půdě. Vybaví se mi obří krysa, kterou našli v londýnském metru a jejíž fotka teď nedávno kolovala na Facebooku. No a pak jsou tu naše obří okna. Četls knihu Stalker od Larse Keplera? Takže si ten strach vlastně tak trochu dělám sama tím, co čtu a na co koukám.

L: No, teď se Verunce zúročí všechny ty skvělé horory a detektivky. Říká ze srandy, že tak ví, jak to v krajním případě řešit. Já říkám, že teď hlavně ví, kdy se bát – tedy pořád!

Video se připravuje ...
Těhotná manželka Lukáše Hejlíka přenáší! Porod na party? • VIDEO: Kristýna Léblová, Tomáš Sovinský

Vím, že jste rádi a často cestovali. Nepředpokládám, že narození Vojty na tom něco změní. Byl už s vámi někde, nebo první výlet ve třech teprve plánujete?

V: No jéje. Pár dní po propuštění z porodnice jsme jeli na výlet do Litoměřic. Vojta to krásně zvládnul. Navíc bylo ještě hezké počasí, tak proč toho nevyužít?

L: A vlastně, při cestě z porodnice jsme už šli dát na mapu jednu vinohradskou restauraci. Takže Vojta dostal přes mlíko chobotnici s černým risottem. Takže nám to mapování-blogování jde i s Vojtou docela zdatně. Líbí se mu v kočárku, na vzduchu a my si našli systém – jasně, už to není žádný klidný fine dining – stolování tak, aby nikdo z nás tří nepřišel k úhoně. Ovšem co se týká cest do zahraničí, ještě bych počkal. Myslím, že si to dítě stejně do dvou, tří let moc neužívá. Ani rodiče s ním.

Celý rozhovor s Lukášem Hejlíkem a jeho ženou si přečtěte v novém čísle časopisu OK! Magazine.

...
Autor: OK Magazín

Video se připravuje ...
Lukáš Hejlík má ruku v sádře: Při zabijačce málem přišel o prst! • VIDEO: Blesk TV

Autor: Honza Pokorný
Video se připravuje ...