Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Víte, co má Vlastina Svátková z První republiky společného s Jamesem Bondem?

12. listopadu 2015 | 06:00

Hrála v seriálu První republika, nyní jde do kin druhý díl filmu Gangster Ka, ve kterém září, a když se v Čechách natáčela bondovka Casino Royale, zahrála si i se slavným Danielem Craigem, jenž nyní opět řádí v rychlých autech ve filmu Spectre. Doma má Vlastina Svátková (33) dva syny a prozradila nám, čím ji nejvíc vytáčejí. 

Vybírají se tu parfémy na míru, máte svůj oblíbený, nebo je střídáte?

Mám oblíbený parfém, jeden na léto a jeden na zimu, občas ho obměním, ale nakonec se stejně vrátím.

Nestalo se vám někdy, že by ten váš přestali vyrábět?

To se mi nestalo, jsou to totiž parfémy, které se nedají sehnat v běžných parfumeriích, a tudíž jimi nevoní každá žena. Proto se mi tak líbí. Já jsem si ho objevila, našla a je můj.

V tom případě namíchat si parfém na míru by se vám asi líbilo, že?

Moc by se mi to líbilo a myslím, že by to byl také moc hezký dárek.

Video se připravuje ...
Anketa, které se zúčastnila i Vlastina Svátková • VIDEO: Adam Balažovič

Když jsme u té kosmetiky, jste věrná také krémům, nebo v tomto ohledu experimentujete?

Snažím se být věrná, i když je fakt, že občas se stane, že trochu odbočím. Mám teď v oblibě hlavně přírodní kosmetiku, protože mám trochu problematickou pleť z neustálého líčení na natáčení. Je citlivá až přecitlivělá a musím si opravdu dávat pozor, co si na ni dám. V žádném případě nemohu používat jakoukoli kosmetiku nebo experimentovat.

Líčení a všechny holčičí parády doma se svými syny sdílet asi nemůžete, co vám na chlapeckém světě přijde nejtěžší?

Já jsem vždycky chtěla mít chlapečky, protože mě jejich svět vyhovuje. Právě možná také kvůli tomu, že nemusíme řešit šatičky a růžovou, barbínky a ženské scény doma před odchodem do školy. I když je fakt, že i můj syn má občas takové tendence, že si něco neobleče – a z toho pak vážně rostu. Diskutovat o tom, co si obleče nebo neobleče, s osmiletým klukem mi přijde hrozně vyčerpávající. Vůbec si nedovedu představit, jaké by to bylo s holčičkou, která by to měla ještě třeba třikrát tolik! Ta by k tomu řešila ještě vlásky a gumičky a na to nemám!

Vlastina Svátková
Autor: DIOR & Sephora

Teď v kinech běží nový Bond, vy jste si v jedné bondovce také zahrála. Jste fanynkou těchto žánrů?

Asi by se to nedalo tak říct, ale určitě se půjdu na tu novou bondovku podívat.

Jaký je ve skutečnosti představitel hlavní role Daniel Craig?

Je strašně fajn, normální, skromný. Kdyby šel tady po ulici, tak si ho ani nevšimnu. To je na tom ohromně zajímavé, že herec jako on na sebe nestrhává pozornost, soustředí se na svou roli a nevyčnívá žádným excentrismem.

Kdyby vám někdo nabídl roli bondgirl, byla byste ráda?

Samozřejmě že bych byla, ale mám dojem, že mi ji nikdo nenabídne.

V Gangster Ka jste si už zahrála, čeká vás něco podobného?

Teď se chystá premiéra Gangster Ka II. s podtitulem Afričan, kromě toho natáčím seriál do Číny, kde mám velkou roli. Je to seriál z období druhé světové války a je to dost náročná role. Třeba včera jsme točili v koncentračním táboře v Terezíně. Mám tam scény, které jsem dosud ještě netočila. A které vyžadují hodně emocionálního rozložení a musím upřímně říct, že se těším, až to dotočím.

Vidíte nějaký rozdíl v natáčení pro klienta z ciziny a pro českou scénu?

V podstatě ani ne, záleží na tom, jaký je rozpočet, protože tam se potom samozřejmě ukážou rozdíly. Je vždy něco jiného, když jde o studentský film, nebo naopak velkorozpočtový celovečerní. I na zahraničních projektech ale pracují nejlepší čeští odborníci, maskéři a kostyméři, takže ani nepoznám rozdíl.

Vlastina Svátková si na premiéru oblékla róbu po Grace Kelly. Ve filmu hraje Krejčířovu manželku.
Autor: David Kudrát, archiv Blesku

Už se blíží zima a Vánoce, straší tím vaše děti doma?

Vyžádaly si katalog z hračkářství, kde si chtěly zakroužkovat, co by se jim líbilo, ale samozřejmě že zakroužkovaly úplně všechno, takže já budu mít náročný úkol vybrat, co by se opravdu hodilo.

Takže na Ježíška už nevěří?

Protože je to hezké, tak se věří, ale samozřejmě už vědí, že to tak není, ale hrozně rády o tom mluví. Neříkají "maminka koupí", ale "Ježíšek přinese", chtějí tomu věřit, tak věří.

Pro vás jsou Vánoce oblíbeným časem v roce, nebo byste je raději přeskočila?

Kdybych byla sama, tak to tak neprožívám, ale jelikož děti Vánoce milují a vím, že jako dítě jsem je taky milovala, tak se snažím jim to udělat nejhezčím svátkem v roce. Jezdíme k mým rodičům, kde je nás hrozně moc, včetně zvířat, psů, koček. Vždycky se všichni pohádají, něco shoří, něco se spálí, a to všechno k tomu patří, je to velká chaotická vánoční oslava. Mám to ráda.

Máte tradiční rodinný recept?

Děláme na Slovensku kapustnici, klasický bramborový salát, nemáme kapra, ale klasické vepřové řízky a rybí filé

Video se připravuje ...