Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jana Krausová: Karel by se bez dětí trápil!

Jana Krausová
23. září 2015 | 06:00

Její životní příběh jako by byl předobrazem reality show, na rozdíl od jejích aktérů ovšem každou složitou situaci ustála s dokonalou noblesou. Emocí prostá přitom rozhodně není, své pocity ale neventiluje v médiích, nýbrž v divadelních rolích, obrazech a sochách. Jak se Jana Krausová vyrovnává s kultem mládí a krásy, co radí svým synům ohledně výběru partnerek?

 

Zdá se, že jste Karlovi ochotná nakonec tolerovat nebo chcete-li odpustit ledasco. Dokonce jste mu dopřála mít děti s jinou ženou. Nelitujete toho dnes trochu?

Nelituju. Opravdu ne. Naopak mu to přeju. Pro něj je to životně důležitý moment. Jinak by se trápil.

Kdy jste si v životě připadala nejkrásnější?

Měla jsem už lepší období než teď, to asi jo. Pamatuji si ale, že nešťastná kvůli svému věku jsem paradoxně byla ve třiceti. Říkala jsem si, tak to je šlus, konec, už nejsem mladá. Měla jsem pocit, že s mládím skončilo taky období, kdy jsem mohla na nějakou otázku odpovědět, že nevím. Že musím být zodpovědná. Dlouho jsem totiž byla naivní, doslova jako děcko. Nepustila jsem k sobě zkrátka nic, co by mi ten můj svět pokazilo. Až s velkými zdravotními starostmi s dětmi jsem spadla na zem a najednou jsem se cítila zaskočená i tím, kolik mi je.

Řešíte přiměřenost věku v oblékání, líčení nebo účesu? Řeknete si třeba: „Na to už jsem stará“?

Jak vidíte, mám na sobě hodně krátké kalhoty, takže nejsem moc umírněná, ovšem chodit v minisukních se už nechystám. V létě si kraťasy užiju, přece nebudu chodit nabalená jen kvůli věku. Postupně se mi ale změnil barevný vkus; černou a kontrastní barevné kombinace jsem vyměnila za světlé polotóny, a i když jsem se černé nikdy úplně nevzdala, ráda ji nahrazuji temně modrou. Často nosím klasická anglická saka v podzimních barvách. Líčení si užiju dost při představeních, v civilu silný make-up nepoužívám, vystačím si s BB krémem, lehkou rtěnkou a očními linkami.

Jak jste na tom s módou? Prý nemáte ráda slovo styling.

Asi jsem to někdy řekla. Styling nemám ráda na focení, když se mě někdo snaží nějak stylizovat. Ale jinak mě móda baví. V divadle nejen hraji, ale často navrhuji i scénu a kostýmy; hodně zajímavých a kvalitních doplňků lze objevit v second handu. Mám chalupu u Kutné Hory, kousek odtud je takové velké stavení, kam vozí věci ze Švýcarska a z Francie. Člověk tam může přijít ve dne v noci a vždycky tam něco najde, je to zábava.

Co dalšího o sobě Jana Krausová prozradila? Celý rozhovor a další zajímavé rozhovory a články najdete v aktuálním čísle časopisu OK! Magazín.
Nové číslo OK! magazínu.
Autor: ok!

Video se připravuje ...