Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Láďa Hruška: Jsem jojo Láďa. Nebojuji s nadváhou, ale se špíčky!

10. září 2015 | 06:00

Nový pořad v televizi Prima Vychytávky Ládi Hrušky ho opět posunul na výsluní, a jak sám tvrdí, je to pro něj velká výzva. Na jeho přání bylo do pořadu zařazeno i vaření, takže recepty a jídlo rozhodně nehodlá opustit. Nedávno také pokřtil další knihu o vaření. Přiznal, že po třicítce bojuje s váhou stejně jako my všechny. 

Když jsi dostal nabídku na Vychytávky, jak ses na to tvářil?
Moje bývalá šéfová Jitka Obzinová mi zavolala, že by se mnou chtěl co nejrychleji mluvit pan ředitel Marek Singer. Když jsme se sešli, tak mi okamžitě oznámil svou představu, že by chtěl navázat na kult Přemka Podlahy, ale předělat ho na modernější kutilsko-kulinářský magazín. Prvky gastro jsem si tam dodal já. Většinou si nechávám čas na rozmyšlenou, když nějakou nabídku dostanu, ale tady jsem řekl hned, že to beru. Jsem připraven dát do toho všechno, protože to právě teď beru jako svou největší výzvu. Kvůli tomu jsem se rozhodl vrátit se do kolotoče šoubyznysu.

Když se hodně pohybuješ kolem jídla, jak řešíš váhu? Držel jsi někdy dietu?
Já nikdy nebudu svalovec a sportovec, i když bych chtěl být. Jsem ale od přírody lenoch, který má rád dobré jídlo, který má rád dobré pití, a po třicítce zápasím s váhou. Jelikož jsem Hruška, tak jsem hruškoidní typ a bohužel mi břicho naroste klidně za týden – a pak ho dva měsíce shazuji.

Video se připravuje ...
Vychytávky Ládi Hrušky! Víme, čím dokáže oslnit každou ženu! • VIDEO: Adam Balažovič

Máš na to osvědčený recept?
Mám, už jsem to vychytal. Měl jsem i dietní poradkyni a já se zásadně do ničeho nevrhám úplně naplno, jen si od všeho beru něco, co mi vyhovuje. Takže jsem si od poradkyně vzal nějaké tipy, které jsem si zkombinoval s jídelníčkem tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Vychytal jsem tedy takovou dietu, kdy to jde pomalu, ale jistě dolů a jí se pořád. Je to ve fázi, kdy teď jsme točili znělku k pořadu a já věděl, že už minimálně dva týdny dopředu budu muset nasadit, jak tomu říkám, kašičkovou metodu. Zhubnul jsem tak asi sedm kilo. Vím, že se nikdo nechce dívat na tlustého budíka Láďu.

Láďa Hruška má svůj nový pořad
Autor: Prima tv

Přidává kamera opravdu těch deset kilo?
Mně prý ne, mně paradoxně prý přidává výšku. Takže se pak pořád setkávám s tím, že se lidé diví, že nejsem tak vysoký.

Takže jsi zapřisáhlý nesportovec?
Jsem příležitostný, ale sportovec. Po třicítce mi došlo, že bez rotopedu nebo běhacího pásu to už nepůjde. Je dobré k dietě přidat pohyb, takže mám takové záchvěvy. Během týdne se vybičuju, že chodím každý den na rotoped na hodinku, a v momentě, kdy jsem se sebou téměř spokojený, tak mi do toho cvičení vždycky něco vleze. Pak jsem na sebe naštvaný. Ono mi to naštvání vůbec pomáhá, když mi začne narůstat pneumatika, tak se naštvu a jedu znova. Jsem takový jojo Láďa. Nebojuji s nadváhou, ale "se špíčkama". Přitom špíček mám rád a toho se nevzdám, i když na sebe budu potom naštvaný.

Láďa Hruška má svůj nový pořad
Autor: Prima tv

Už jsi během natáčení narazil na nějakou vychytávku, která ti vyrazila dech?
Něco jsem už viděl, jsou to většinou vesnické vychytávky, kterým se směju, ale na druhou stranu mě fascinuje, jak na něco takového mohl někdo přijít. Věci, které bychom my ve městě vyhodili, kutilové zužitkují. Jako pán, který si z prázdné basy od piva vyrobil čtyřkolku, na které jezdí do hospůdky a z hospůdky. Byl bych rád, kdyby se mi ozývaly i ženy, protože zatím to je většina chlapů, ale já jsem přesvědčený, že hospodyňky mají spoustu zajímavých vychytávek.

Video se připravuje ...