Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kryštof Hádek hraje Karla IV.: Ve škole jsem nebyl vědátor

Video se připravuje ...
Kryštof Hádek miluje návštěvy hradů a zámků
VIDEO: Adam Balažovič
4. září 2015 | 06:00

Na vodním hradě Švihov jsme se potkali s Kryštofem Hádkem, který natáčí nový film České televize Hlas pro římského krále. Dostal roli samotného Karla IV., na jehož počest a k jehož sedmistému výročí narození se film natáčí.

Kryštof si zahrál už mnoho různých rolí, naposledy exceloval po boku svého bratra ve filmu Kobry a užovky, za kterým stojí také Česká televize. Ztvárnit Karla IV. je pro něj ctí, a jak sám přiznal, má slavného panovníka a významnou osobnost evropských dějin stále raději a raději.

“Ve škole mě dějepis dost bavil, netroufám si říct, že mi šel, nedá se ani říct, že bych byl nějaký dětský vědátor,“ vysvětloval nám herec. Ten se během různých natáčení dostal už na všemožná místa a na nejrůznější naše krásné hrady a zámky. „Mám je všechny rád, nedovedl bych si najít favorita,“ přiznal Kryštof.

Video se připravuje ...
První klapka filmu Hlas pro římského krále • VIDEO: archiv

Hlas pro římského krále se bude natáčet v mnoha historických objektech, mimo jiné na hradech Švihov, Kost, Cuknštejn, Točník, Zvíkov, Pernštejn či v třebíčské bazilice, a vedle představitelů hereckých rolí se natáčení zúčastní téměř tisíc dalších účinkujících, tedy šermířů, kaskadérů nebo jezdců na koních. Pro snímek bylo navrženo a ušito kolem dvou set kostýmů.

Video se připravuje ...