Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hana Vagnerová: Líbí se mi, když se láska mísí s nenávistí

Video se připravuje ...
Hanka Vagnerová jako Eliška Přemyslovna v novém filmu České televize
VIDEO: Adam Balažovič
30. srpna 2015 | 06:00

Příští rok to bude přesně sedm set let od doby, kdy se narodil otec vlasti Karel IV. Při této příležitosti natáčí Česká televize film věnovaný právě této osobnosti. Kromě Karla IV. se ve filmu objeví také jeho rodiče Jan Lucemburský a Eliška Přemyslovna, kterou ztvárnila právě Hanka Vagnerová.

„Hraju Elišku Přemyslovnu, silnou, sebevědomou osobnost s určitou noblesou, která tam má krásné dialogy se svým manželem, kterého hraje Standa Majer. Mísí se v nich láska a nenávist v jednom, a to se mi hrozně líbí,“ svěřila se herečka. Ta také přiznala, že nijak speciálně postavu nestudovala, protože při jejím ztvárnění nehrají roli znalosti historie, nýbrž osobnost ženy jako takové.

Jelikož je to film historický, natáčí se samozřejmě v kostýmech, které jsou pro tu dobu typické. „Kostýmy jsou překrásné a hlavně jsou šité nám na míru, což je skvělé. Pokud ještě příští týden přijdou vedra, tak to bude asi hodně zajímavé, ale co bychom kvůli práci neudělali,“ smála se Hanka, která je přesvědčená, že v té době móda ženám hodně lichotila. Ale ani tak by nechtěla, aby se vrátila.

Hanka, kterou znáte především z kriminálních seriálů Expozitura nebo Vraždy v kruhu, je spokojena s dobou, ve které žije. Kdyby se mohla na chvíli podívat do nějakého jiného historického období, byla by to šedesátá léta minulého století. „Bavilo by mě v Americe zažít éru hippies.“

 

 

Video se připravuje ...