Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Porotkyně SuperStar zpěvačka Klára Vytisková z Toxique přiznala, že manželství pauza svědčí

Klára Vytisková, známá svými originálními outfity, se stala maminkou.
30. srpna 2015 | 06:00

Doma je v Úněticích, idylické vesničce kousek od Prahy s potokem, pivovarem a řadami malebných domků v údolí. Jedním z nejstarších z nich je bývalý mlýn, v němž žije se svým manželem a dcerkou Emilií. S nepřehlédnutelnou tváří domácí soulové a elektropopové scény Klárou Vytiskovou, jejíž cool outfity a výrazné líčení vždy budily pozornost, sedíme u malinovky v zahradě jak z Monetových pláten.

Loni na podzim jste se stala maminkou. Jak jste to prožívala?
Mateřství je pěkně vymyšlené. Už těhotenství je taková přípravka. Člověku se úplně změní hodnoty. Já měla skvělé těhotenství, připadala jsem si strašně naplněná a ženská. Porod ještě umocnil můj pocit, že je vše v pořádku, že to ani nemůže být jinak. Že jsme tři. Jsem z toho šťastná.

Překvapilo vás v čase kolem narození dítěte něco, co jste nečekala?
Šestinedělí bylo hodně náročné období. Pokud na to žena není připravená tak dobře, jako jsem byla já, může ji to dost zaskočit. Mám hodně kamarádek, které mají malé děti, tímto jim děkuju za dokonalý briefing!

Po mateřské jste se vrátila na scénu jako host koncertů Michala Hrůzy. To vás jako ženu zvyklou stát v popředí asi zcela neuspokojuje, ne?
Mě to ale moc baví! Odjela jsem s Michalem celé turné a dost jsem si to užila. Dokud mám malé miminko, nechci ještě hrát celovečerní koncerty, protože je to hodně náročné. Tohle byla možnost užít si vystoupení před lidmi, přičemž mám v programu jen dvě písně, takže se můžu brzy vrátit domů. Užívám si pódia, ale tak akorát. Mám v plánu jet i svoje koncerty, ale potřebuju mít všechno vychytané do detailu, takže na svých vystoupeních teprve pracuju. Nejdřív ovšem dodělám sólové album, které by mělo vyjít už na podzim.

Budete zakládat novou kapelu, nebo využijete spoluhráče z Toxique?
Ještě vůbec nevím. Potřebuju nejdřív natočit písničky, pak si řeknu, jaké nástroje by ideálně měly být v kapele zastoupené. Jedno je ale jisté – bude tam Tereza, moje ségra, která hraje na bicí, na klávesy a ještě zpívá.

Klára Vytisková se nyní vydala na vlastní sólovou dráhu.
Autor: Zuzana Panská

S kapelou Toxique jste v květnu vydali prohlášení, že máte pauzu, ale máte se rádi. Na jak dlouho tu přestávku vidíte?
Vydali jsme docela rychle po sobě tři desky, navíc máme každý dost vedlejších projektů, které jsme chtěli realizovat – včetně mne. Kapela mě vždycky pohlcovala, sólové písně jsou pro mě takový ventil. S Toxique jsme dospěli k dohodě, že půjdeme znovu do studia až ve chvíli, kdy budeme mít každý dost materiálu pro kapelu. Doufám, že by to mohlo být už koncem příštího roku.

V Toxique jste hrála i s manželem, bubeníkem Romanem Víchou. Netrpí teď muzikantsky tou pauzou kapely?
Vůbec ne, má spousty jiného hraní. A našemu manželství určitě svědčí, že nejezdíme pořád v jedné dodávce. To je jak pracovat spolu v kanceláři. Přestože spolu hrajeme fakt rádi, současnou situaci považujeme za ideální. Jen se modlím, abychom našli společný termín na dovolenou.

Více se dočtete v zářijovém čísle OK! Magazine, které je nyní k dostání na novinových stáncích. 

...
Autor: OK! magazín

Autor: Milan Šefl
Video se připravuje ...