Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Atos ze Tří mušketýrů: Čaj jsem se naučil pít až v Česku během natáčení

Video se připravuje ...
Tom Burke, představitel Atose v seriálu Tři mušketýři, je z Anglie, ale čaj se naučil pít až u nás
VIDEO: Adam Balažovič
25. června 2015 | 06:00

Britský herec Tom Burke se bude od příštího týdne objevovat na televizních obrazovkách stanice Prima každé pondělí večer v roli Atose. Seriál britské BBC se z valné většiny natáčel v České republice a ještě do konce roku se budou dotáčet díly třetí série. Fešáci v hlavních rolích chrabrých mušketýrů jistě učarují i vám.

Tom nám prozradil, že ho příběhy tří mušketýrů vždycky bavily, a tudíž byl velice potěšen, když dostal jednu z hlavních rolí. „Od začátku to byl sice takový skok do neznáma, protože se nevědělo, jaký úspěch bude seriál mít. Ukázalo se, že velký, a proto jsme stále tady a do konce roku budeme točit díly třetí série,“ prozradil nám britský herec.

Jako malý si na mušketýry a piráty hrával s kamarády a miloval veškeré pokrývky hlavy. „Zkoušel jsem si všechny klobouky, jaké jsem kde našel, hlavně ty, které vypadaly jako pirátské. Mnohdy samozřejmě pirátské nebyly, spíš takové, jaké by mohla moje maminka obléknout na anglickou svatbu,“ vzpomíná herec. 

Tři mušketýři bbc
Autor: bbc

Přestože pochází z Anglie, kde je historie pití čaje opravdu dlouhá, to, co herci v Čechách nejvíce učarovalo, nebyly české dívky ani knedlíky s kachničkou, ale čajovny. „Začal jsem pít čaj opravdu hodně, dokonce myslím, že už to zavání trochu obsesí. Také jsem si začal číst o čaji knihy a studovat ho. U nás v Anglii nemáme čajovny, aby vám někdo donesl horkou vodu, abyste si zalili sypaný čaj, to je zcela ojedinělé, nikdy dřív jsem se s tím nesetkal. Také jsem se seznámil s několika majiteli čajoven, kteří jsou hotovými chodícími encyklopediemi, co se znalostí o čajích týče.“

Tom Liam Benedict Burke se narodil 30. června 1981 v Londýně, přičemž na svět přišel s rozštěpem rtu a později bojoval s dyslexií. Oba jeho rodiče ( David Burke a Anna Calder-Marshall ) se věnují herectví .Jeho dědeček je spisovatel. Tom se chtěl už od mládí stát hercem. Když mu bylo 18, přijali ho na Akademii dramatického umění v Londýně.

Video se připravuje ...