Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Martina Hudečková: Baculka nejsem z koláčů

Video se připravuje ...
Martina Hudečková nejraději griluje, zvládne tak připravit i několik kilo masa
VIDEO: Adam Balažovič
11. června 2015 | 06:00

Herečka Martina Hudečková, kterou můžete znát mimo jiné ze seriálu Cesty domů, se přiznala, že svíčkovou nebo rajskou omáčku nikdy nevařila. Vaření ostatně nepatří k činnostem, které by měla v malíčku. Její přítel, režisér Juraj Herz, si ovšem nestěžuje, když přijde na věc, dokáže se totiž v kuchyni vyšvihnout sám.

Někdo se může ládovat horem dolem, a kila mu nepřibývají, jiným stačí podívat se na zákusek přes sklo cukrárny, a už má dvě kila nahoře. Herečka Martina Hudečková se nestydí za to, že má pěknou, kyprou postavu, nicméně je ráda, že nikdy neměla ráda sladké. „Všichni by si řekli, ježiš, to je koláčová holka, protože jsem baculatější. Ale sladké já v podstatě vůbec nemusím mít. Dort jsem neměla už několik let. To by mi tak ještě scházelo, já jsem spíš klobásový typ,“ přiznala se Martina.

Přestože vaření není její silnou parketou, nedávají s partnerem přednost restauracím před domácí kuchyní: „Občas se v Jurajovi probudí kuchyňská chvíle, pak dělá bifteky nebo zvěřinu. Musím na něj prozradit, že to umí skvěle. Třeba takové ragú z divočáka je famózní. Když ho to popadne, tak se všichni těšíme, že bude Juraj dělat zvěřinu! Občas i já cítím, že bych měla něco udělat, když jsem doma, tak se zasnažím a tu a tam ze mě něco vyleze.“

Vypadá to, že chlapi jsou v jednom ohledu opravdu jako podle kopíráku. Nedokážou sníst stejné jídlo dvakrát po sobě. My ženy bychom mnohdy jedly celý týden stejnou věc, když nám chutná, chlapi to většinou nedokážou. „Když se v mládí navařil kotel guláše nebo něčeho děsně dobrého, byla jsem schopná to jíst, dokud to bylo, a bylo mi jedno, že jím jedno jídlo týden. Juraj má už druhý den úhybné manévry a začne říkat, že si asi vezme raději jenom banán,“ smála se herečka.

Martina Hudečková (1964) je dcerou režiséra Václava Hudečka. V posledních několika letech hrála například v seriálech Cesty domů nebo Ententýky. Již několik let žije s režisérem Jurajem Herzem. 

Video se připravuje ...