Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zlata Adamovská: Na festivalu si dávám jídla, která si doma neuvařím

Přestřihnout pásku a slavnostně zahájit ix. ročník Prague Food festivalu přišli i Zlata Adamovská a Petr Štěpánek
31. května 2015 | 06:00

Odolat vůni a chuti Prague Food Festivalu není nic jednoduchého a tomu pokušení neunikli ani herci Zlata Adamovská s Petrem Štěpánkem. Na jaké jídlo se nejvíce těší? 

Video se připravuje ...
Zlata Adamovská s Petrem Štěpánkem jsou stálými hosty Prague Food Festival. • VIDEO: Adam Balažovič
Už tradičními hosty Prague Food Festivalu jsou herci Zlata Adamovská a Petr Štěpánek. Ani letos si tuto gurmánskou oslavu nemohli nechat ujít a kromě ochutnávání delikates se zúčastnili zahajovacího ceremoniálu, který proběhl v pátek 29. května.

I když by nejraději ochutnali vše, co festival nabízí, tak ze všeho nejvíce se herečka těší na chuťovky, které si nemůže připravit sama doma. "Abych si tu dala bramborové knedlíky se zelím nebo brynzové halušky, to zvládnu docela dobře doma, ale ty laskominy a vymazlené omáčky, to si ráda dám," svěřila se herečka. 

Pouze ochutnávkou to ale nekončí. S Petrem Štěpánkem na festivalu sbírají inspiraci na dobré podniky, do kterých si později mohou zajít na dobré jídlo. "Je to geniální nápad. Děláte tak vlastně malý průřez celou gastronomií a restauracemi, které byste třeba chtěli navštívit, ale nemůžete, protože to prostě nejde stihnout," říká Štěpánek.

Autor: maš, gab
Video se připravuje ...