Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pavel Maurer: Naše děti budou jíst červy

Video se připravuje ...
Na Pražském hradě bude opět tento víkend živo
VIDEO: Adam Balažovič
28. května 2015 | 06:00

O víkendu propukne další ročník festivalu plného skvělého jídla a pití Prague Food Festival. Jeho zakladatel a odborník na slovo vzatý Pavel Maurer nám objasnil, na co se tento rok můžeme těšit. V repertoáru přibylo několik zajímavých novinek.

Jednou novinkou je Zdravá cesta: v prostorách renesanční Míčovny se dozvíte spoustu zajímavých informací o tom, jak kompostovat v městských podmínkách a pěstovat si zeleninu a bylinky pro vlastní spotřebu. Zajímavé je také nakupování potravin bez obalů, které je ekologické, a navíc nezatěžuje ani vaši peněženku.

Pro milovníky exotiky tu opět bude Petr Ocknecht, který se specializuje na hmyzí

Nejextravagantnější vánoční pokrmy světa
Autor: profimedia.cz
chuťovky. „Můžete ochutnat červy na másle nebo šváby ve špagetovém těstíčku. Podle studií bude do patnácti let Evropa řešit nedostatek surovin,“ tvrdí Pavel Maurer – takže tím pádem nás zřejmě brouci neminou. Můžete vyzkoušet, že to není tak hrozné, jak to vypadá.

Milovníci čokolády budou moci ochutnat nezvyklé kombinace, místo tradičních jahod a marcipánu tak v bonbonech najdou ingredience, jako je třeba česnek. Rodiče, klidně přijďte s dětmi, opět totiž bude fungovat dětský koutek s hlídací službou, kam můžete své ratolesti na chvilku odložit a kde o ně bude dobře postaráno.

Video se připravuje ...