Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Petra Faltýnová: O rozchodu s Leošem a proč poslouchá exmanžela

26. května 2015 | 06:00

Modelka Petra Faltýnová je známá, mimo jiné, dokonalou postavou. Tvrdí ale, že tomu tak nebývalo, čemuž je dost těžké uvěřit. Prozradila nám, v čem spočívá její dietní tajemství. Není to žádná věda - opět se potvrzuje, že pravidelné jídlo v malých dávkách prostě funguje. Ale nejen to! 

S Leošem Marešem jste se dali zase dohromady?

Ne, jsme rozejitý.

Před několika dny jste se vrátila z Cannes, byla jste si tam odpočinout?

Ne, měla jsem tam pracovní nabídky a jezdím tam pracovně každý rok.

Právě probíhal filmový festival, zúčastnila jste se ho nějak?

Petra Faltýnová
Autor: yes vip

Nehrnu se na červený koberec, ale na film jsem se byla podívat.

Prý vás tam okradli, stalo se vám to poprvé?

Krade se bohužel všude, takže to byla moje blbost, že jsem si nedávala pozor. Samozřejmě se mi to nestalo poprvé, ukradli mi zavazadlo, kabelku, strhli mi i kabelku z ramene, vykradli mi byt! Rozhodně nejsem v tomto ohledu nováček.

Jaké bylo jednání s místní policií?

Už když člověk sepisuje protokol, tak je mu jasné, že s tím nikdo nebude nic dělat. Ptali se mě na to, co jsem v kabelce měla. Bylo to něco víc než 450 eur a hlavně občanský průkaz, takže jsem se bála, že nebudu moct odletět zpátky. Potom tam byly šminky a různé jiné drobnosti, ale mrzí mě ta kabelka. Dostala jsem ji od stylisty Filipa Vaňka. Byla sice dost nepraktická, strašně těžká, měla si osm kilo, ale byl to Alexander McQueen, takže hrozně drahá! Sama bych si ji nikdy nekoupila, protože odmítám dávat peníze za takhle drahé věci. Takže to trochu zamrzelo.

Když vyjíždíte na takovéhle cesty, kdo vám hlídá Adrianku?

Byla jsem tam jen na dva dny a dvě noci, takže to nebylo na tak dlouho a hlavně u babičky měla pestrý program. V Chlumci nad Cidlinou byl víkend princů a princezen, takže hned, jak jsem přiletěla, sedla jsem na vlak a jela jsem za nimi. Moje maminka je ale super babička.  

Fungují i tatínkovi rodiče?

S manželovým tatínkem se vůbec nevídáme a maminka žije v Německu, takže jezdí jednou za dva až tři měsíce.  

Právě jste si nechala prodloužit vlasy. Jak dlouho už takovou proceduru podstupujete? 

Střídavě čtyři roky, ale dávám si mezitím pauzy. Když se cítím nesvá nebo vím, že mi to pomůže kvůli postavě, nechám si je prodloužit. Dlouhé vlasy totiž opticky zúží postavu. Během let jsem samozřejmě vyzkoušela několik různých technik a musím říct, že nano metoda je mnohem rychlejší, což mi vyhovuje, protože nejsem moc trpělivá. Mám hodně husté vlasy, a když někde musím sedět už dvě hodiny, tak jsem celá nesvá. Proto jsem vděčná za tuhle metodu, která je mnohem rychlejší a šetrnější k vlasům.

Petra Faltýnová
Autor: yes vip

Vidím, že tu máte s sebou čtyřnohého kamaráda, toho jste pořídila sobě, nebo dceři?

Můj bývalý manžel koupil Oskara Adriance, které je, podotýkám, pět let, takže já jsem to radikálně zakazovala, upozorňovala jsem, že ho nebudu venčit, nebudu se o něj starat, nebudu chodit ven, když bude minus pět – a podívejte se! Když přinesl to krásné malé štěňátko, tak to nešlo jinak. Samozřejmě, že mě má ze všech nejraději.

Adriance je pět let, takže příští rok už půjde do školy, těší se?

Ona půjde už letos, chodí do britské školy. Nejsem úplně zastáncem takhle brzkého nástupu do školy, ale bývalý manžel velí a platí, takže já s tím nic moc nenadělám.

Co ji nejvíc baví?

Miluje balet, má ho dvakrát do týdne a dvakrát do týdne chodí také na gymnastiku. Do té jsme se tedy zbláznily obě dvě. Miluje přespávat jinde než doma. Je znuděná, že je zase doma, je to taková cestovatelka. Má nejlepší kamarádku Elinku, což je dcera mé nejlepší kamarádky, takže jsme hezky propojené.

Balet i gymnastika, to jsou docela náročné disciplíny.

To je fakt, je to dril. Mám pocit, že je to dobrý základ do budoucna pro správné držení těla a k tomu, aby neměla sklony k obezitě a měla postavu jako ženská. Nebudu ji samozřejmě k ničemu nutit, ale ono ji to baví a doma si vše zkouší a baletí.

Vy máte skvělou postavu, kolik námahy a dřiny za tím stojí – nebo to jde samo?

Já jsem byla dřív hrozně oplácaná. Než jsem šla na Missku, tak jsem byla takový mamutík, a bylo to jen proto, že jsem pořád držela nějaké diety, byla jsem dokonce veganka. Ale to jsem pak byla pořád nemocná a bylo to tím, že mi něco chybělo. Jeden den jsem si řekla, že budu tlustá, a vykašlala jsem se na diety. Začala jsem jíst normálně a od té doby jím tak šestkrát sedmkrát denně malé porce. Když jdu na večeři, tak si dám třeba jenom maso se zeleninou nebo jen zeleninu, takže taková dělená strava. Musím ale jíst opravdu minimálně šestkrát denně. Když někam jedu, nosím si s sebou vždycky jídlo a už asi deset let mám 58 kg.

Petra Faltýnová
Autor: Martin Hykl

A jak to máte se sportem?

Dřív jsem chodila do posilovny s trenérem, ale zjistila jsem, že mi to hrozně leze do peněz. Když jsem tam pak byla sama bez něj, tak jsem se nedonutila pořádně cvičit a strašně jsem to šudlila. Potom mě oslovila firma Powerplate, měla jsem ho doma asi rok a půl, a to bylo fantastické. To je vážně zázrak a mě to strašně bavilo. Zvala jsem i kamarádky. Takže teď se domlouváme, jestli by třeba nešla nějaká spolupráce znovu. Vozím Adrianku na gymnastiku a hrozně mě nebavilo jen tak čučet a viděla jsem tam paní, které bylo asi 45 a která cvičila, tak jsem se zeptala, jestli můžu také. Jakmile jsem udělala první přemet, tak jsem se do toho zamilovala a mám to jako drogu! Chodím na Strahov, vůbec to neleze do peněz a perfektně si zacvičíte, doporučuji všem. Když vidím rodiče ostatních dětí, jak tam jen stojí a koukají, tak si pro sebe říkám: „Kdybyste to raději zkusili taky!“

Nacvičujete doma nějaké sestavičky s Adriankou?

Zatím ne. Dělám si samozřejmě doma stojky a přemety a pomáhám dceři, ale trochu mě rozčiluje, když jí to nejde. Myslím, že jsem horší než trenér. Ti totiž trénují hrou, ale já to nedokážu.

Jste hodně ambiciózní maminka?

Vím, že ji k ničemu nedonutím. Má svou hlavu, ale ve sportu vím, jak na ni, když začne kňourat. Má to stejně jako já, potřebuje nad sebou bič, ale musí ho v ruce držet někdo jiný než já.

Video se připravuje ...