Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vicemiss Andrea Kalousová: Vařit mě učí moje babička

Video se připravuje ...
Andrea Kalousová miluje sladké, ale kompenzuje to běháním.
VIDEO: Tereza Kovářová
28. dubna 2015 | 06:00

Osmnáctiletá Andrea Kalousová z Jablonného nad Orlicí obsadila v soutěži Česká Miss krásné druhé místo. Nedávno jsme se s ní potkali ve škole vaření Laboratorio, kde se pod taktovkou jednoho z nejrenomovanějších kuchařů pražské gastronomie učila, jak se vaří pravá italská kuchyně.

Riccardo Lucque, známý italský šéfkuchař a restauratér, se nenechal rozhodit společností tolika krásných žen a snažil se je naučit, jak na správné italské gnocchi s rajskou omáčkou. Také Andree šlo vaření pěkně od ruky. Přestože je jí teprve osmnáct let, v kuchyni se už umí otáčet. Přiznala nám, že vaří sice ráda, ale zatím tuto disciplínu přenechává zkušenějším kuchařkám v rodině.

Jejím kuchařským guru je její babička, která vicemiss peče její oblíbený koláč. Tím pádem se na ni provalilo, že je na sladké, ale aby se to nepodepsalo na její postavě, chodí pravidelně běhat. Jejím osobním majstrštykem je svíčková na smetaně a celkově se zaměřuje spíš na českou kuchyni.

Tvrdí také, že po jejím vítězství se toho, co se vztahů s kamarádkami týče, moc nezměnilo. „Určitě se našel někdo, od koho nebylo blahopřání zcela upřímné, ale musím říct, že převažují pozitivní reakce. Všechny kamarádky zůstaly kamarádkami a doufám, že to tak zůstane i v budoucnosti,“ svěřila se nám Andrea.

Video se připravuje ...