Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hana Kynychová (47): Život je moc krátký na to, aby se člověk trápil

Hanka má spoustu energie a věčně dobrou náladu a tím umí nakazit okolí. Včetně svého syna Filipa.
27. dubna 2015 | 10:45

Cvičitelka, moderátorka, majitelka fitcentra a nadace  je známá nejen kvůli cvičení. Nebojí se mluvit otevřeně o svém manželství, plastice ani si vzít hodně odvážné šaty. Dlouho nemohla otěhotnět, dnes má ale tři děti.

Máte jednoho manžela už pětadvacet let. Jak se vám to povedlo?
Je těžké říct, co přesně je potřeba pro fungující vztah. Je to pochopitelně o vzájemné toleranci a přehlížení věcí, které mi vadí. Třeba jsme si před mnoha lety řekli, že se chceme jeden druhému pořád líbit, takže žádné natáčky, vytahané tepláky nebo Jindrův porost a dlouhá hříva na hlavě… Je toho prostě hodně dohromady, ale základ je, že spolu být chceme.

Váš manžel si vzal vaše příjmení, a dokonce byl i na obou mateřských dovolených. Fungovalo to?
On není klasický macho, takže mu to nedělalo potíže.

Kdy jste to spolu měli nejtěžší?
Když přijdou děti, je to velký zásah do vztahu. Všechno se změní, najednou je tu někdo další, kdo potřebuje vaši lásku a tak dál… Ale je to o tom, si s mužem sednout a mluvit. Jednou je zkrátka hůř a je to těžké, objeví se hádky nebo krize. Ale to všechno přejde a zase přijdou hezké chvíle a příjemná období. Proto říkám všem, že je zbytečné se hned rozcházet.

Než se vám podařilo poprvé otěhotnět, čekala jste sedm let. I další těhotenství bylo dlouho očekávané. Co vám dávalo sílu?
Hodně mi pomohlo, když jsme si s Jindrou řekli, že v případě neúspěchu děti adoptujeme. Uvolnila jsem se, že máme řešení. Nakonec jsem v jedenatřiceti čekala Filipa. Holky, dvojčata, máme z umělého oplodnění a během čekání na jejich narození jsem byla poprvé v životě v depresi. Ne ze všech těch procedur, ale jakmile jsem měla holky v břiše, bála jsem se, aby všechno dopadlo dobře až do konce. A to byly nervy.


Kromě tělocvičny jste hodně vidět ve společnosti českých celebrit. Musela jste se něco naučit, abyste obstála?
Společnost je o společenskosti, a tu mi, myslím, bůh dal. Ať se potkám s kýmkoli, nechci, aby to byla chvíle trapného mlčení. Proto jsem se naučila nahazovat témata. Třeba o tom, co kdo jí nebo co drží za dietu.

A třeba výuka společenského chování nebo to, co si k jaké příležitosti vzít na sebe?
Správně a vhodně se obléknout, tam jsem měla rezervy. Při té rychlosti, jakou žiju, jsem schopná na sebe naházet tepláky a jít, jenže ty se hodí málokdy (směje se). Proto jsem se naučila mít kolem sebe lidi, kteří mi čas ušetří a s tímhle mi pomůžou.

Více si můžete přečíst v novém čísle Blesku pro ženy, které je od dnešního dne k dostání na novinových stáncích.

2313459:gallery:true:true

Autor: Blanka Kubíčková
Video se připravuje ...