Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Monika Babišová: Nemám stylistu a klidně nakupuju oblečení v konfekci

Monika Babišová se věnuje interiérovému designu, který se stal její vášní.
23. dubna 2015 | 06:00

Před pár lety znal její tvář a životní příběh jen málokdo. Dnes se dokonce lidé na ulici sázejí, zda je to opravdu ona. V čem se musela přizpůsobit životu pod drobnohledem a kde si stále stojí za svým? Monika Babišová nás nechala nahlédnout do svého soukromí.

Najdou se lidé, kteří vám dají najevo, že nebýt muže, nebyla byste pro ně dostatečným partnerem?

Do očí mi to nikdo neřekl, ale jsem si toho vědoma a nijak to neřeším. Samotnou mě ale mrzí, že se jen kvůli Andrejovi lidé začali víc zajímat o mou práci. Interiéry se sice staly mou vášní, ale rozhodně si nemyslím, že jsem v tom lepší než kdokoli jiný. Je mi to vůči ostatním designérům trochu trapné.

Manželova politická kariéra změnila i váš soukromý život. V čem nejviditelněji?

Přišla jsem o velkou část svého soukromí. Na každé akci mne zastavují fotografové a novináři a ptají se na stále stejné otázky týkající se našeho privátního života.

To proto máte už několik let bodyguardy?

Musela jsem si na ně dlouho zvykat, ale dnes uznávám, že život s nimi za zády má i své výhody. Cítím se bezpečněji a pomáhají mi i jinde. Řídí za mě auto, takže třeba můžu po cestě v klidu telefonovat a nemusím hledat parkoviště. Odpadla mi taky starost s odvážením dětí do školy. Mám víc času se věnovat práci.

Musí vaši osobní strážci rozumět módě? Předpokládám, že vás doprovázejí i po nákupech.

Chodí se mnou sice všude, ale většinou čekají před obchodem. Respektují, že přeci jen potřebuji taky trochu životního prostoru.

Dbáte při obnově šatníku rad svého stylisty?

Stylistu nemám, oblékám se podle toho, co se mi líbí. Ráda chodím i do běžné konfekce. Třeba do Zary. Oblíbila jsem si tam hlavně topy a halenky, líbí se mi i jejich šaty, ale u nich hrozí, že při nějaké významnější příležitosti se nás ve stejném modelu sejde víc. Do společnosti si tedy kupuji luxusnější oblečení.

Pokračování rozhovoru a další články o celebritách najdete v aktuálním čísle časopisu OK! Magazine, který vychází tento měsíc.

...
Autor: OK magazín

Autor: Tereza Jandejsková
Video se připravuje ...