Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tatiana Vilhelmová: Moji synové jdou tak trochu proti proudu

24. listopadu 2014 | 06:00

Česká televize chystá na Vánoce pro své diváky tři zbrusu nové pohádky. Táňa Vilhelmová si poprvé zahraje královnu a tvrdí, že pokud máte doma neposedná dítka, která mají ráda divočinu a veselá vyprávění, bude pohádka s názvem Kdyby byly ryby to pravé ořechové právě pro ně!


Hrajete v pohádkách ráda?
Je to poprvé, co se v pohádce objevuji jako královna, a jsem za to velice ráda, protože mám děti a chtěla jsem pro ně něco vytvořit. Natáčeli jsme pohádku třeba s Honzou Prušinovským, který má také děti. Hraje v ní i spousta dalších účinkujících herců, kteří jsou rodiče, takže jsme to pojali jako dárek pro naše potomky a samozřejmě nejen pro ně.

Je to tak, že si tu vánoční pohádku nenecháte nikdy ujít?
Je to tak, že si v televizi nechám ujít kdykoli cokoli.

Kdybyste si měla vybrat nejoblíbenější pohádku v historii české kinematografie, která by to byla?
Určitě by tam byla pohádka Tři oříšky pro Popelku, Šíleně smutná princezna, Princezna se zlatou hvězdou a mnohé další. Nerada bych na nějakou zapomněla, protože mám ráda takovou tu klasiku. Myslím si, že to patří k našemu národu a to je správně, protože ukazuje na základy dobrého vychování a mravnosti.

Autor: Rostislav Simek

Máte doma tři kluky, které pohádky se líbí jim?
Určitě všechny ty, které jsem právě jmenovala, a pak samozřejmě i nově vznikající. I když musím říct, že oni se spíš teď nejvíc zaměřují na filmy s Louisem de Funesem nebo Pierrem Richardem a myslím si, že ta naše nová pohádka se jim bude stoprocentně líbit.

Říkala jste, že je pro takové trochu punkové děti, vaši kluci patří do této kategorie?
Ono se to moje přirovnání hodně ujalo, jsou to prostě živí kluci, kteří nebudou vysedávat u televize a fandit tomu, aby se princezna vdala a měla závoj. Spíš jdou tak trochu proti proudu, mají rádi, když je to vtipné.

Máte ráda Vánoce?
Vánoce mám moc ráda, ale nákupům a pečení se snažím vyhnout. Líbí se mi, když se všechno uklidní a užíváme si jeden druhého, jezdíme na návštěvy jak k přátelům tak k rodině a že máme čas si připomenout, proč se Vánoce slaví. Protože se narodil Ježíšek...

Video se připravuje ...