Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Barbara Nesvadbová (39): Je nesmysl žít ve špatném vztahu

Možná jsem trochu náročná, říká o sobě Bára Nesvadbová
20. října 2014 | 09:20

Jedna z našich nejčtenějších ženskách autorek a šéfredaktorka módního časopisu klame tělem. Vypadá suverénně, ale když s ní mluvíte, působí spíš plaše. Je úspěšná a krásná, ale láska v nedohlednu. „Možná jsem trochu náročná“, říká.

Sešly jsme se v kavárně Mezi řádky, o kterou se spolu s knihovnou jejího otce starají lidé s hendikepem. Bára charitu podporuje už léta a z nablýskaného módního světa plného pozlátek přeskakuje do toho reálného naprosto přirozeně. Ostatně stejně tak na mě působila i u hrnku mátového čaje. Jo, a v reálu vypadá ještě mnohem mladší!

Jste narozená ve znamení Kozoroha. A typickou vlastností tohoto znamení je pragmatičnost a smysl pro řád. Nebývají spisovatelé spíš bohémové?

O znameních toho moc nevím, ale čím víc lidí potkávám, tím víc vidím, jak jsou si v těch znameních podobní. Já osobně jsem byla vždycky hodně velký skeptik. Ale asi nejsem typický Kozoroh, už jen proto, že Kozorozi mají rádi pořádek, a já jsem extrémní bordelářka. Na druhé straně mi ale nechybí pro Kozorohy typická melancholie, cílevědomost a asi i svědomitost. Třeba moje maminka je taky Kozoroh, a čím jsem starší, tím víc máme stejných vlastností i stejný pohled na život. Maminka žije s námi v domě, ale nikdy se nám nepletla do života, protože je ráda sama. Další vlastnost Kozorohů. Také jsem ráda sama.

Vidíte, kolik toho o znameních víte.

Když už u nich jsme, moje dcera Bibiana je Střelec - naprostý opak Kozorohů. Já jsem třeba nikdy jako dítě nebyla objímací, ale Bi, to je čirá radost. Dává mi tím hrozně moc. Střelci jsou takoví.

Z Bibiany už je skoro slečna. Jak její dospívání prožíváte?

Bára Nesvadbová s dcerou Bibianou
Autor: nejPes
Bi se teď dostala na gympl, bydlíme sice na vesnici, ale studuje v Praze, tak je to často lehce náročné. Doma je obklopená zvířaty, zahradou a lidmi, kteří nežijí tak rychle, za rohem domu má lesní školku… A najednou se ocitne v centru Prahy. Neříkám, že život na vesnici je bezpečnější, ale je určitě klidnější. Pro předškolní dětství to bylo rozhodně fajn, ale kdo ví, co přijde s pubertou, až jí bude čtrnáct. Bude si chtít někam vyrazit, tak ze mě bude i večerní taxikář.

Mám pocit, že poslední dobou se ti, kteří z Prahy utekli, vracejí zpátky do města. Zjistili, že se stali taxikáři svých dětí, domů se dostanou až pozdě večer a ze života v poklidu nic nemají…

Mám to velmi podobné. Vzhledem k tomu, že mám redakci ve městě a i dcera tu studuje, trávíme hodně času cestováním. Nevím, jestli bych to udělala podruhé, odejít na vesnici. Odjakživa jsem byla městský typ.

Více o tom, jak to má Bára Nesvadbová s plastickými operacemi, s módou nebo s muži si přečtěte v nejnovějším čísle magazínu Blesk pro ženy, který naleznete na novinových stáncích již dnes!

Blesk pro ženy číslo 43
Autor: archiv BPŽ

Autor: Dita Černá
Video se připravuje ...