Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zorka Hejdová: Manžel mě štve svou dochvilností

Zorka a Míra Hejdovi netvoří jen pár manželský, ale také moderátorský.
16. října 2014 | 09:00

Sympatická blondýnka Zorka Hejdová (24) už nás nějaký ten pátek hned zrána vítá z televizní obrazovky. Od letošního podzimu je ale její moderátorským partnerem její manžel Míra Hejda (30) a tak nás mimo jiné zajímalo, jestli si ti dva nelezou občas na nervy.

Zorko, jaké to je být s manželem doma i v práci?

Je to skvělé. Jsme zvyklí spolu pracovat, často společně moderujeme různé akce a v práci jsme se v podstatě poznali, takže je to pro nás naprosto přirozená věc. Vytvořit dvojici, která funguje, je vždycky nesmírně těžké a tady nemusel probíhat žádný proces seznamování a zvykání si jeden na druhého.

Je nějaký rozdíl mezi tím, pracovat s kolegou a s manželem?

Je to velký rozdíl a to, že pracuji s manželem vnímám to jako velké pozitivum. Známe se, víme předem, jak ten druhý zareaguje a navíc funguje ta správná chemie, která fungovat má. A někdy situace přímo nahrává k nějakému tomu “manželskému” fórku, kdy střílíme jeden do druhého. Nás to baví a já věřím, že manželská dvojice před kamerou je i pro diváky příjemným zpestřením.

Zorka s Mírou už plánují děti. Míra by je chtěl hned, Zorka až za pár let.
Autor: Marek Pátek
Nelezete si ale přeci jen někdy na nervy?

Zatím ne (směje se Zorka šibalsky). O práci se doma bavíme často, a já jsem za to ráda. Vyměňujeme si názory a musím říct, že je to právě Míra, kdo mě spoustu věcí naučil.

Jste sice jednou z nejmladších moderátorek, ale na pomyslnou moderátorskou metu jste už dosáhla. Máte vůbec ještě nějaký sen?

Je pravda, že můj sen se splnil v momentě, kdy mi zavolali, že budu moderovat SuperStar. Nic víc pro mě tehdy nebylo a zatím se přiznám ani není. Většina moderátorů sní o tom, že bude mít jednou svůj vlastní pořad, ideálně talk show, ale to je tak náročná disciplína, že se na takové ambice cítím ještě příliš mladá. 

Takže se možná zaměříte na něco jiného....Už přes rok jste vdanou paní, nepomýšlíte na miminko?

To víte, že pomýšlíme, ale ještě to má čas. Máme teď oba spoustu práce, chceme ještě trochu cestovat a navíc jsme čerstvě dostavěli dům. Jsme nastěhovaní teprve dva měsíce, takže si chceme užít ještě nějaké období “klidu” ve dvou a pak na to vlítneme (smích).  I když, abych pravdu řekla, už příští rok zřejmě budeme tři. Chceme si na jaře pořídit pejska. V plánu je štěňátko rasy čau čau.

Jak jste se s manželem vlastně dali dohromady?

Byla to taková osudová náhoda. Nastoupila jsem tehdy do rádia na brigádu a on tam pracoval jako programový ředitel. jednou jsme na sebe narazili jsme na chodbě a přeskočila jiskra. Přesto nás při tom prvním setkání ani nenapadlo, že jednou budeme spolu. Byli jsme tehdy oba zadaní. Až teprve po roce jsme spolu začali chodit a v podstatě hned na to i žít. Náš vztah se zkrátka rýsoval postupně.

Je něco, co Vás na manželovi doslova štve? 

Vždycky říkám, že mě štve, jak je spolehlivý (smích). Všude chodí včas a je to ten typ, co vstává na první zazvonění budíku. To já jsem opak! Pořád chodím pozdě a z postele mě kolikrát musí tahat za nohu.

Zorka Hejdová
Autor: Facebook.com
Díky své práci si vyzkoušíte spoustu módních kousků a dokonce si vedete jakýsi módní zápisník na facebooku. Co vás na módě baví?

Řekla bych všechno. Jsou lidé, pro které je móda povrchní a neřeší, co mají na sobě, nepovažují to za důležité. Ale pro mě je to součást image. Ať chceme nebo ne, to, co máme na sobě z velké části ovlivňuje to, jak nás druzí lidé vnímají a my zase je. Oblečení o nás může leccos vypovídat a právě prostřednictvím módy můžete vyjádřit svou osobnost. Beru ji jako druh umění. 

Je něco, co byste si nikdy neoblékla? 

Je určitě spoustu věcí, do kterých bych nešla a troufám si říct, že období experimentů mám za sebou (říká s úsměvem Zorka).

Vzpomínáte si na nějaké své módní faux pas?

Co se mi ale hodně nepovedlo, byly klasické lesklé punčochy, které sama nesnáším. Bylo to na jedné akci v den, kdy foukal vítr a pršelo. Vzala jsem si narychlo první silonky které mi přišly pod ruku, s tím, že si je před výstupem z auta sundám. Jenže jsem na to zapomněla. O pár dní později už jsem visela v prohřešcích módní policie. Vůbec jsem se tomu nedivila, naopak, otevřela jsem tu rubriku najisto (smích).

Zorka Hejdová
Autor: Facebook.com
A naopak, bez čeho se tenhle podzim neobejdete?

Ulítávám na kloboucích, klobouky mě nesmírně baví. Teď jsem si koupila jeden hořčicové barvy a vypadá skvěle. Baví mě taky kalhoty v podzimních barvách a kožešinové vesty...A výrazné náhrdelníky, kterými oživuji jednoduché outfity. Ty nakupuji celoročně.  

Spousta celebrit,  i těch tuzemských, se vrhne na vlastní módní značku. Neplánujete něco podobného, když vás móda tolik baví?

To určitě ne. Budu upřímná, nestíhám se divit, kolik “celebrit” má své oblečení, kosmetiku a já nevím co všechno. Mají značku, ale její úroveň je většinou katastrofální, a o kvalitě ani nemluvím. V tom našem rybníčku je opravdu jen pár osobností a módních ikon, které si něco takového mohou dovolit a většinou se nejedná ani tak o vlastní značku, jako o nějakou spolupráci na kolekci.

Video se připravuje ...