Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Taťána Kuchařová: Ondra je gentleman a ještě mě zbožňuje!

30. září 2014 | 13:00

Taťána Kuchařová rozhodně nezahálí, nejen, že nafotila nádherný kalendář, který bude použit na charitativní účely, ale natáčí film a jako herečka se jistě bude objevovat na stříbrném plátně i nadále. 

Taťáno, víme, že jste nedávno realizovala další úspěšný projekt, který jste exkluzivně vytvořila pro jednu z energetických firem…

Ano, jedná se o můj další osobní projekt kalendáře pro rok 2015, který byl exkluzivně vytvořen pro Europe Easy Energy. Úžasný pro mě na celém projektu je fakt, že jsem se od začátku až do konce podílela na tvorbě a image celého díla, sama si vybrala tým lidí, kteří se na něm podíleli, včetně režiséra Maxmiliana Turka, který je současnou obrovskou hvězdou, se kterým jsme natočili také doprovodné image video kalendáře. Tento projekt nejen tímto dostává přesah, ale zároveň mě velmi těší, že díky Europe Easy Energy také podpoří moji nadaci Krása pomoci, která přes 6 let pomáhá starým lidem. Z některých fotek, budou vytvořeny obrazy v životní velikosti a budou draženy pro dobročinné účely mojí nadace, konkrétně na podporu a rozšíření moderních sociálních služeb pro seniory, což jsou projekty, díky kterým mohou staří lidé zůstat doma, s pomocí, která za nimi dochází domů a nemusí tak předčasně končit v ústavní péči. 

Všichni se těšíme na slavnostní exkluzivní křest kalendáře, který proběhne v listopadu, kde bude také celý projet představen.

Je to také začátek úspěšné spolupráce mezi mnou a Europe Easy Energy, která mimo naši komerční spolupráci, podporuje významně moji nadaci a stala se dlouhodobým partnerem a podporovatelem mé nadace Krása pomoci a za to moc děkujeme!

Táňa Kuchařová v hadím topu.
Autor: Jan Tůma
Za fotoaparát se postavil Matuš Tóth, jeden z předních českých a slovenských fotografů. Jak focení probíhalo?

S Matušem společně spolupracujeme již dlouhá léta a dobře se známe. I proto, že je maximálně profesionální, focení probíhalo i přes nevlídné podmínky a davy lidí kolem, skvělé. Fotky se opravdu povedly, zvolili jsme tentokrát koncept černobílých fotek, který celému projektu dodává  napínavou tajemnou atmosféru. Jedná se o 13 uměleckých fotek, čímž životnost toho díla má přesah, protože z fotek jsou krásné umělecké obrazy. Vedle fotek jsme také s Maxmilianem Turkem vytvořili image video, které je také up-gradem běžných kalendářových projektů. Video budete mít možnost exkluzivně vidět a také bude promítnuto při samotném křtu projektu.

Zmínila jste Nadaci Krása pomoci, kterou jste iniciovala založit a kde jste předsedkyní správní rady, která se na rozdíl od většiny ostatních charitativních organizací věnuje seniorům. Co bylo impulzem pro to, stát se předsedkyní správní rady Nadace a současně mediální tváří?

Pomoc druhým mi byla odjakživa přirozeně blízká, ale díky zkušenostem a vztahu k potřebným, který jsem si ještě upevnila během mých charitativních misí po světě v rámci Miss World, pro mě bylo přirozené pokračovat ve vlastní charitativní činnosti.

Moje působeni v nadaci je od začátku s osobním nasazením, v míře, kterou jsem mohla nabídnout a věnovat se jí. Od začátku založení nadace se jí věnuji ve svém volném čase a pracuji pro ni bez nároku na honorář. Moje působení v nadaci je součástí přesvědčení o tom, jak sama chci žít a jak vnímám, že se má využít působení osobností na společnost a sociální problémy. Mám mnoho aktivit, ale ta nadační je jedna z nejsrdečnějších. Je to jako řídit rodinnou společnost, kterou postupně budujete. Vnímám moji práci v nadaci jako součást mého poslání. Jsem ráda, že jsem dokázala využít svých úspěchů v kariéře pro vytvoření trvalé a významné věci. Jde nejen o budování značky, ale také o ponechání mého odkazu, který tu po mně jednou zůstane.

Zaměření na pomoc starým lidem, byl pro mě jednoznačný z mnoha důvodů. Jednak k tomu mám největší vztah, díky výchově v mé rodině a také je to jedna z nejpotřebnějších skupin, která opravdu potřebuje podporu.

Taťána překonávala povětrnostní podmínky i návaly turistů, aby mohl vzniknout tento kalendář
Autor: eee archiv
Na jakých projektech s Nadací aktuálně pracujete?

Ve spolupráci s Europe Easy Energy jsme spustili první osvětovou kampaň, která poukazuje na jeden z největších problému seniorů, a to samotu. Byli bychom moc vděční každému, kdo na svém facebookovém profilu sdílí náš spot mediální osvětové kampaně Zruš doživotí samoty.

Europe Easy Energy je významným podporovatelem nejen mojí nadace, díky kterému se pomoci dostane mnoho seniorům. Ráda jsem také osobně podpořila jejich projekt pro staré lidi v Českém Krumlově a to Senior Taxi, které pomáhá usnadnit nelehkou dopravní dostupnost starým lidem v Českém Krumlově a okolí.

V příštím roce bychom mimo jiné rádi realizovali náš další fundraisingový pořad v České televizi. Připravili jsme koncept, který věřím, že se bude líbit divákům. Záleží ovšem na rozhodnutí České televize, která by tím podpořila seniory, kteří jsou mimochodem, jejich většinovou diváckou skupinou. Rádi bychom také realizovali charitativní hudební festival, benefiční gala večeři a pár dalších eventů, díky kterým získáváme příspěvky na naše projekty pro seniory.

Máte právě před natáčením exkluzivní reklamní kampaně pro Europe Easy Energy. Jak jdou přípravy?

Velmi dobře, těším se na samotnou realizaci natáčení a výsledek. Jsem moc ráda, že se pro natáčení nové reklamní kampaně 3E podařilo získat ty nejlepší u nás, režiséra Maxmiliana Turka a kameramana Sašu Šurkalu. Celý koncept a scénář reklamy je mi blízký a jsem ráda, že tímto spojením vznikne hned několik reklamních spotu pro neméně profesionálního klienta, kterým 3E je.

Taťána překonávala povětrnostní podmínky i návaly turistů, aby mohl vzniknout tento kalendář
Autor: eee archiv
Teď jsme hovořili především o práci. Co váš osobní život? Co nejvíce obdivujete na mužích a má tyhle vlastnosti také váš životní partner?

Myslím, že každá žena touží po gentlemanovi, který je žene oddaný a vroucně ji zbožňuje. Jsou si oporou, vášnivými milenci a jsou zároveň velcí přátelé. Jsem šťastná, že to tak se svým partnerem cítíme.

Nejkrásnější žena světa má pravděpodobně zástupy mužů čekajících u jejích dveří s nabídkou sňatku, čím to u vás vyhrál právě Ondřej? Chtěla byste se vdávat, jakou máte představu o svatbě?

Svatba nikdy nebyla touhou mého života nebo vrcholem mého vztahu. Není to priorita nebo moje potřeba. Nepotřebuji si tím utvrzovat vztah v lásce. Pokud dva zatouží po vlastní rodině, je svatba na místě. Vdám se, až budu cítit, že je to ta pravá chvíle.

Po prvních hereckých krůčcích v seriálu jste si teď vyzkoušela i roli ve filmu s Jirkou Mádlem. Budeme Vás moci vídat i v dalších filmech?

Kromě romantické komedie Správnej dres, kterou právě natáčím a kde ztvárňuji hlavní ženskou postavu, mě v nejbližší budoucnosti čekají hned dva neméně zajímavé filmové projekty. I tímto směrem, se mi plní další sny, tentokrát ty herecké.

Kde také pomáhá Nadace Taťány Kuchařové

NOVÉ KONTAKTNÍ MÍSTA

1.4. 2014 byl zahájen provoz Kontaktního místa v pasáži OD Kotva, které reaguje na pětiletou zkušenost Nadace, kdy se prakticky denně setkáváme s telefonáty a emaily seniorů, kteří se na naši organizaci obrací s prosbou nebo žádostí o radu. Kontaktní místo nabízí seniorům a jejich blízkým bezplatné poradenství například v oblasti finanční, sociální a právní.

16.9. 2014 byl zahájen provoz Kontaktního místa ve Vojenské nemocnici v Praze - Střešovicích, které navazuje svou činností na činnost Humanitního oddělení a služby, které zdejší pracovníci s pacienty nastaví přebírá, reviduje, superviduje a pokračuje v nich s klientem i po opuštění nemocnice. Cílem je nabídnout tzv. terénní poradenství seniorům i jejich blízkým. Klienta a jeho blízké provází situací po opuštění nemocnice, pomáhá provázat a nastavit potřebné služby tak, aby pomáhali seniorům zůstat co nejdéle v domácím prostředí.

V současné době připravuje Kontaktní místo tři nové projekty, jedná se o Dobrovolnický program v domácnostech seniorů, Terénní práce se seniory a projekt Svépomocné skupiny pro pečující o seniory.

FENOMÉN ŠMEJDI
Dokumentaristka Silvie Dymáková s producentkou Hankou Třeštíkovou připravili druhý díl dokumentu Šmejdi, který mapuje drsné praktiky (manipulace, nátlak, ponižování, agrese) předváděcích akcí pro seniory. Druhý díl mapuje změny, které nastali ve společnosti po odvysílání dokumentu a kampaně „proti šmejdům“ deníku Blesk. Nadace se stala koproducentem dokumentu FENOMÉN Šmejdi.

V návaznosti na Fenomén Šmejdi, kde byla nadace koproducentem, vznikla úžasná stolní hra, která bude v prodeji od listopadu, je to krásný vánoční dárek. Část výtěžku z prodeje opět poputuje na podporu nadace a jejích stávajících projektů

Video se připravuje ...