Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Gábina Partyšová: Jsem už rok zamilovaná

Gábina Partyšová konečně prozradila nějaké detaily o svém milenci
28. dubna 2014 | 09:10

O manželské krizi moderátorky Gábiny Partyšové se toho napsalo víc než dost, i když se sama k ničemu moc nevyjadřovala. Naháněla jsem ji víc než měsíc. Nakonec mi podlehla, přišel správný čas na otevřenou zpověď.

Kolem vás se toho hodně napsalo, i když se s novináři o soukromí odmítáte bavit.
Dalo by se to tak říct. Často se mi stane, že něco řeknu, a i když to v časopise vyjde správně, bulvár to pak celé překroutí a bez mého vědomí vydá něco, co jsem nikdy neřekla. Navíc se nechci o soukromí bavit kvůli synovi. Přece jen už mnoho věcí vnímá a nechci, aby se k němu dostávaly jakési dezinformace.

Vše se točilo především kolem loňského roku, který byl pro vás plný změn díky rozchodu a následně rozvodu s Pepou Koktou.
Třináctka byla pro mě těžká. Tohle číslo sice pro mě nikdy nebylo špatným znamením, přesto si myslím, že se věci dějí tak, jak mají. Krize mě totiž „vyklidnila.“ Předtím jsem se trápila a brala prášky na spaní. Už se nechci vůbec ohlížet. Nejsem navíc jediná. Mám kolem sebe lidi, kteří prožívají stejné těžkosti, jen nejsou mediálně známí. Loňský rok ze života nevymažu, musím se z něj poučit. Přestala jsem dělat věci, které jsem musela dělat a začala jsem si víc vážit života. Jak se říká … „ryješ držkou v zemi, tak tě to nakonec obohatí a pozvedne“. A mně se to opravdu stalo.

Kristián, syn Gabriely Partyšové a Josefa Kokty, se bude jmenovat po matce.
Autor: Herminapress

 
Chcete říct, že jste víc vyspěla, nebo máte na mysli nějaké duchovno?
Od každého něco. Začala jsem číst knížky na téma mezi nebem a zemí a chodit k lidem, kteří umí vysvětlit, proč jsou věci tak, jak jsou. Paradoxně jsem i prolomila představu lidí o mně.

To mě zajímá. Co si o vás mysleli a následně zjistili?
Překvapilo je, že to, co čtou v médiích, většinou není pravda. Vnímali mě jako tu divnou holku z bulváru, která má za manžela milionáře. Najednou zjistili, že jsem jedna z nich,  prožívám stejný trable, jen mám navíc to pozlátko. Přesto se nechci s určitými novináři bavit. Mnohdy jsem prosila, aby mě aspoň v článcích nespojovali se jménem rodiny, co nám tak ublížila. Hlavně kvůli synovi, kterého chci od všech nesmyslů uchránit.

No vidíte, nakonec se stanete ještě poradkyní, jak po rozvodu nakopat minulosti zadek …
Vy se smějete, ale už se mi stalo, že mě pár ženských na ulici zastavilo a svěřily se mi s osobními problémy. Dokonce mi přišlo i několik dopisů. Můj životní příběh se stal jakousi poradnou pro ostatní, což je na druhou stranu vlastně příjemné, když můžeš někomu druhému pomoct.
Josef Kokta proti změně synova příjmení prý nic nenamítá.
Autor: Herminapress


Necítíte rozvod jako životní prohru? Určitě jste se vdávala s představou, že to bude napořád.
Jistá prohra to je, nepopírám. Rodiče jsou letos spolu 40 let a mají se moc rádi, což je v dnešní době až nepopulární. Díky tomu jsem toužila i já po manželství na celý život. Nikdy bych si nemyslela, že budu mít v občance napsáno ROZVEDENÁ.  

Jaké bylo vaše soužití?
Byli jsme spolu deset let. Od začátku vztahu jsme hodně cestovali a užívali si jeden druhého. Pak se narodil Kristián a já byla šťastná. Po čase jsme se začali maličko vzdalovat.

Čím myslíte, že to bylo?
Podle mě Pepa propadl virtuálním realitám, jako jsou sociální sítě, kde si většina lidí hraje na něco, co nejsou. Ženské ho tu dost poblbly. Bylo to strašné období a prožívala to se mnou celá moje rodina. Kdo to zažil, určitě chápe. Dnes už s nadsázkou říkám, že „Tak dlouho chodil s Facebookem pro vodu, až se Facebook utrhl.“

Jak to všechno vnímal Kristián?
Radila jsem se s odborníky. Kristiánovi je 6 let, ale už od čtyř a půl roku vše prožíval. Otázky typu, proč s námi není tatínek, byly fakt těžké. Viděl mě brečet a trápit se. Důležité je děti nepodceňovat, jsou hodně vnímavé a mají v sobě velký cit a intuici. Vysvětlila jsem mu, že tatínek už s námi nebude sice bydlet, ale má ho pořád moc rád. Nejdůležitější je hned od začátku dítěti říkat, že ono za nic nemůže, to je to nejdůležitější. Sebrat jsem se musela i já a dát se dohromady. Nejsme jediná rodina, která se rozvádí, takže to není žádné dětské tabu. Hodně mi pomáhají moji rodiče. Kristián také začal chodit na fotbal, hraje za oddíl Kunice, tudíž si našel pěkné zájmy. Ale jak říkám, stávají se i horší věci, než je nevěra. Hlavně nemoci, které vznikají i z těchto krizí. Proto jsem si řekla: „Už dost!“ Nemá cenu řešit to, co bylo, ale důležité je koukat na to, co je. Teď čtu krásnou knížku – Moc přítomného okamžiku. Je tam popsáno, jak si užívat právě okamžik, který zrovna prožíváme. Člověk se nemá ohlížet za minulostí a babrat se v ní, nebo příliš řešit budoucnost, jako že bude líp a ono to pořád nepřichází. Takže - Teď si hraju s Kristiánem, tak teď jsem máma. Teď jedu na kšeft, tak teď jsem zase moderátorka.
Gábina Partyšová bude přítomné muže dráždit holými zády
Autor: Pavel Machan, Zbyněk Pecák, Marek Pátek


Chcete říct, že nepřemýšlíte nad budoucností?
Přemýšlím, ale neplánuju. Užívám si toho, že mám zdravého syna, rodiče, dobrou práci a vážím si každé maličkosti, kterou jsem dřív brala jako samozřejmost. Začala jsem taky tančit s taneční company Art Edition a cvičit jógu.

To je docela dobrý přístup... Přesto, když se ještě vrátím k vašemu rozvodu, připouštíte, že jste za to, co se stalo, mohli oba?
To nepopírám, ale nebylo to půl na půl. Pepa mě měl určitě rád, ale ten jeho nový život s počítačem ho vzdálil od reality. Já jsem se starala o Kristiána, domácnost a pracovala. Pepa se přestával zapojovat a místo toho hledal mezi facebookovými kamarádkami něco, co doma neměl. Možná začal mít jiné sexuální chtíče. Jak říká moje kamarádka „Nové vůně, nové pohyby.“ Jsem ve vztahu tolerantní a v žádném případě neprojíždím mobily, počítač a další soukromé záležitosti. Mám ráda otevřený vztah, jinak to člověka drtí. V našem vztahu jsem se snažila a především byla věrná.

Tvrdíte, že jste byla Pepovi po celou dobu věrná. Neměla jste ani nějakou příležitost?
Říká se, že nevěra je v poslední době trend. Příležitosti byly, ale abych řekla pravdu, já jsem nešla s nikým pořádně ani na pivo. Člověk, který je mediálně známý, se tak vystavuje riziku, že i nevinné pivo se může v médiích vypodobnit, jako akt před nevěrou. Bohužel Pepa to neustál, zblbnul, a nakonec se to proti němu otočilo.

Váš rozvod má z velké části na svědomí virtuální realita, nezanevřela jste na sociální síť?
Jsem počítačový antitalent a většinou si vše píšu tužkou na papír. V počítačových komunitách nejedu. Facebook mám na práci a nemám čas sedět u počítače a psát lidem, co snídám, kam jdu, co právě dělám a podobné nesmysly. Se svými přáteli se scházím osobně. Neznamená to ovšem, že bych Facebook srážela. Je veselý, hravý a pro mladý, ale nesmí se z toho stát závislost. Od své dvacetileté kamarádky jsem se nedávno dozvěděla, že dnešní setkání mladých lidí neprobíhá jako dříve. Dnes někoho potkáte a dřív než ho oslovíte, on už si o vás zjistí veškeré informace a požádá vás o přátelství na sociální síti. Vzájemná oťukávačka probíhá právě psaním na sociálním chatu. A mě se takhle fakt nelíbí.


A jak se tedy seznamujete?
Rozhodně osobně.

Proběhla už nějaká osobní oťukávačka? Jste zadaná?
Být mediálně známá a volná, je docela těžké. Nechtěla jsem nic prezentovat, ale je pravda, že jsem se před necelým rokem zamilovala. Nejde však o plnohodnotný vztah. Partner nežije v Čechách, ale na Slovensku, takže se moc často nevídáme. Vyhovuje nám to. Vím, že na mě myslí a já na něj. Jsem mu vděčná za to, že mi pomohl z té nejhorší krize a jsem v jeho srdci.

Už jste se s ním někde veřejně ukázala?
Zatím ještě ne a ani to neplánuji. Pokud narážíte na fotky, které se objevily v médiích, tak to je můj kamarád tanečník. Ten by se mi líbil, ale on si bohužel intimně se ženou neumí poradit. (smích)

Takže se mi z vás nepodaří dostat, kdo je váš „pan Božský“?
Ne, jen prozradím, že nás seznámili společní kamarádi a z branže je, ale jen velmi okrajově.

Gábina Partyšová: Ambiciózní bruneta sice zmizela z televizní obrazovky, ale ze společenské scény nikoli. Moderovala i slavnostní premiéru filmu Životní šance a volbou šatů rozhodně neoslnila. Černé kozačky outfitu jiskru nedodají a zipy rádoby vyšperkovaný model v odstínech modré připomíná uniformu uklízečky v luxusním hotelu.
Autor: Herminapress


Proč ho tak urputně tajíte?
Asi proto, že pokud by nám to nevyšlo, nechci ho vystavovat nepříjemným propíráním v médiích. Což by se pak dotýkalo i mého syna.

A Kristián se už s ním viděl?
Ano, seznámila jsem je.

Pokud jste ale svého přítele už představila doma, je to vážnější vztah. Neříkejte, že s ním nic neplánujete…
Je pravda, že nikdy neříkej nikdy. Nevím, co z toho vzejde či nevzejde. Jsem ráda, že je.

Když o něm mluvíte, tak celá záříte... Bránila byste se druhému dítěti?
Rozhodně to neplánuju, ale pokud by se to stalo, byla bych šťastná.

Byla to láska na první pohled?
To nebyla. Já to tak v životě nemám. Musím člověka postupně poznávat a pak se z toho buď něco vyvrbí, nebo ne.

Ale sex na jednu noc jste určitě zažila...
Tak to nepopírám, zažila. Byl to spíš takový ten sexuální pud. Jenže jsem zjistila, že to není nic pro mě.

Čím vás chlap při setkání musí okouzlit?
Určitě hraje roli chemie. Z fyzična na mužích miluju ruce a zadek. Jinak pokud je mi s tím člověkem dobře, zasměju se a máme si co říct, má u mě šanci. U mě je to spíše směsice pocitů a chování, které mě na mužích dostávají.



Mluvili jsme o minulosti, přítomnosti, ale co budoucnost? V soukromí si sice nic neplánujete, ale v práci přece musíte...
To je pravda. Práce mám naštěstí víc než dost. Naopak musím spíše nabídky odmítat, protože už to kapacitně nezvládám. V poslední době jsem se vrhla opět na hudbu. Teď začíná golfová sezona a mě čeká maraton moderování golfových akcí. Připravuju i pořad pro televizi, ale Kristian jde do první třídy, tak se od některých svých pracovních aktivit prostě musím odprostit, abych měla čas na to, co opravdu chci dělat. Což je být víc se synem a vrátit se zase do televize. Uvidím, zda to vyjde či ne, ale bylo by to splnění mého snu.

Autor: Jana Fikotová
Video se připravuje ...