Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Renáta Czadernová: Zatím jsem nepotkala nikoho, u koho by mi zaplesalo srdce

11. března 2014 | 12:24

Půvabná brunetka, kterou můžete vídat jako moderátorku zpráv v televizi Nova, nám prozradila, že na ní působí jaro a ráda by se opět zamilovala. Loni se totiž rozvedla se svým prvním manželem Davidem, ale život jde dál a Renáta je připravená dát své srdce opět v šanc.

Jaro se už kvapem blíží, máte tohle roční období ráda? 
Mám a moc. Vše kolem se zelená, miluju ty rozkvetlé stromy a květiny, pozdější stmívání a hlavně to teplo! Patřím mezi lidi, co by brali střídání jen dvou ročních období, jara a léta.

Máte jaro spojené s láskou, stejně jako Mácha?
Láska je fajn v každém období, ale jaro k ní asi svádí ještě víc. Každý je tak nějak nabuzený po zimě a ani já nejsem výjimkou.


Loňský rok pro vás byl po citové stránce dost vyčerpávající, už jste se z toho vzpamatovala?
Asi myslíte rozvod. Bylo to vyčerpávající, ale osvobozující zároveň, vyřešilo se něco, co delší dobu kazilo atmosféru a narušovalo dřívější pohodu a lásku. Navíc vše proběhlo v přátelském duchu, o to méně to mně a manželovi ublížilo.

Renáta Czadernová, Hair studio Honza Kořínek
Autor: Renáta Czadernová, Hair studio Honza Kořínek


Když je člověk hodně mladý, tak si vždycky myslí, že je to napořád, dokud se jednou nespálí. Vzala vám tahle životní zkušenost iluze? Myslíte si, že nějak zásadně ovlivní vaše budoucí vztahy?
Pokud ovlivní, tak jen v tom dobrém. Láska z nás, mně a manžela, sice vyprchala, ale úcta k tomu druhému ne. Jsem ráda, že byl mým prvním manželem právě David. A pokud přijde někdo, koho budu milovat tak, jako dříve Davida, svatbě se rozhodně bránit nebudu. Mám na ni jen ty nejlepší vzpomínky.


Osm let je dlouhá doba, na co jste si nejhůř zvykala?
Ze začátku vám chybí všechno. Měla jsem to tak, že jsem vzpomínala jen na hezké věci, nikdy ne na hádky, i proto mi zpočátku bývalo smutno. Ale každý, kdo se do takové situace dostal, se mnou určitě bude souhlasit v tom, že zde sehrávají velkou roli přátelé. Trávíte s nimi svůj volný čas, cítíte, že nejste sama a že jsou na světě lidi, kteří vás mají dost rádi.


Rázem jste volná jako pták a můžete začít randit, jak si představujete ideální rande?
Není to ani tak o tom kam by se šlo, ale o tom s kým. Zatím jsem nepotkala nikoho, u koho by mi zaplesalo srdce, ale na druhou stranu o to více se na novou lásku těším. A kdyby přišla teď na jaře, tak bych to rande viděla třeba někde na zahrádce s dobrým vínem.

Jaké bylo to nejhorší rande, na kterém jste kdy byla?
Nikdy jsem nezažila až tak špatné rande, byly schůzky hezčí a ty méně hezké, ale že by se snad někdy přihodilo něco trapného nebo hrozného, to ne.


Renáta Czadernová, Hair studio Honza Kořínek
Autor: Renáta Czadernová, Hair studio Honza Kořínek
Dokázala byste se kvůli lásce něčeho vzdát?
To asi ano, samozřejmě by záleželo na tom, o co by šlo. Nevzdala bych se třeba rodiny, ale určitě by se našly věci, kterých bych se vzdala bez problémů.


Kterou mužskou vlastnost nedokážete tolerovat?
Aroganci, sebestřednost.

Jaký druh mužů vám tedy imponuje?
Musí to být člověk do nepohody, vtipný, soběstačný, zabezpečený, čímž nemyslím, že toužím po kabelkách a podobných blbostech, ale pokud bych byla třeba na mateřské, byla bych ráda, kdyby se „uměl postarat“. Dále je pro mě dost důležité, aby byl chlap vyšší než já, rozhodně mne musí přitahovat a asi by nemusel být abstinent.

 

 

Video se připravuje ...