Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jana Doleželová: Karel Janeček je pro mě minulostí

Jana Doleželová si milostných eskapád užila až až, snad se na ní teď usměje štěstí.
12. února 2014 | 14:00

Modelce, moderátorce, lékárnici a tanečnici Janě Doleželové (32) se loňský rok v osobním životě příliš nepovedl a bohužel šťastně nezačala ani ten letošní. Zeptali jsme se jí na to, jak zpětně vnímá svoje milostné eskapády a jestli se nechystá podnikateli vyznávajícímu mnohoženství odpustit.

Jano, rok 2013 pro vás nebyl nejšťastnější. Po mnoha letech jste se rozešla se svým partnerem a pak jste byla spojována s hokejistou Jaromírem Jágrem. Na konci roku to vypadalo s láskou nadějně, ale i rok 2014 vám přinesl rozčarování ze vztahu s Karlem Janečkem. Jak tyto události zpětně vnímáte?

Nebyl to šťastný rok, ale vždy je lepší se poučit a dívat se vpřed. S Richardem (podnikatel Richard Podroužek pozn. redakce) jsem žila devět let. Spojovalo nás nadšení pro cestování, sport, hudbu, společní přátelé a obdobný náhled na partnerský a rodinný život. Nicméně neměli jsme děti a náš vztah se postupně přesouval z partnerství do přátelské roviny. Prožili jsme spolu hezké roky a Richarda si jako člověka vážím. Ohledně Jaromíra, nedávno se mi fotografové z bulváru přiznali, že mě tehdy několik týdnů sledovali. Když nic nenašli a nevyfotili, přišlo jim líto ztraceného času a tak se rozhodli tvořit kauzu uměle. A to je hodně smutné.

Ve Špindlerově Mlýně se Janeček přiznal k mnohoženství. V Janě by se v tu chvíli krve nedořezal.
Autor:  Foto Blesk – Marek Pátek, Martin Hurda a archiv Blesku
Rozchod s panem Janečkem byl o to nepříjemnější, že se odehrál tak trochu v přímém přenosu. Odpustila jste už svému ex, situaci, do jaké vás přivedl?

Máme odlišný náhled na partnerský život, už je to minulost. Vím, že u muže ocením loajalitu a měli bychom mít obdobný přístup k partnerství. Dle mého názoru má partnerství násobit radost, dělit starost a partneři by si měli být oporou. Láska spočívá mimojiné v tom, že myslíte více na dobro toho druhého než na své vlastní.

Je pravda, že teď musíte odolávat jeho prosebným nátlakům o návrat?

To asi reagujete na jeho vyjádření v televizi. Pro mě je to už ale opravdu minulost.

Po vašem rozchodu se vyrojilo mnoho článků a nemálo z nich vás označovalo za „zlatokopku“, která tentokrát narazila. Jak jste se s takovým nařčením vypořádala? A co byste vzkázala všem, kteří vás titulují takto nelichotivě?

Snažím se to ignorovat. Kdo mě zná, ví, jaká jsem a kdo mě nezná, může se mnohé o mých aktivitách dozvědět z mých webových stránek nebo prostřednictvím mého facebookového profilu. Ale pokud někdo čte domněnky a útoky bulvárních novinářů a dělá si obrázek na základě jejich spekulací, urážek a nepravdivých informací, pak je zbytečné takovému čtenáři cokoliv vysvětlovat.

Jana Doleželová: Díky kontroverznímu vztahu s miliardářem Janečkem se nedávno stala hvězdou bulváru a nyní v Brně oficiální společnicí Christophera Lamberta. Ostře kobaltová slečně lékárnici s korunkou Miss příliš nesluší, vsadka opulentě vyšívaného transparentu neomamuje. Spíš připomíná model švadlenky, jíž došla látka i kreativita.
Autor: Herminapress.cz, Blesk - Marek Pátek
Musím vám složit poklonu, po té aféře jste se nestáhla do ústraní ani neutekla do zahraničí, jako nejedna známá osobnost. Ovlivnila tahle událost nějak váš profesní život?

Nebyl důvod utíkat a navíc tu mám smysluplné aktivity, kterým se potřebuji věnovat. V současné době se jako „Ambasadorka“ Světového dne hemofilie pro ČR podílím na aktivitách vedoucích k podpoře Českého svazu hemofiliků a sdružení Hemojunior.

Napadlo vás nechat si vyložit karty nebo vytvořit horoskop na tento rok, zda pro vás bude příznivější?

Nenapadlo. Minulého roku nelituji. I špatné zkušenosti patří k životu. Jednak se z nich mohu poučit a jednak si pak zase o to víc budu vážit štěstí.

Jste majitelkou prosperující lékárny, co všechno jste se kvůli vlastnímu podnikání musela naučit?

Nejprve jsem vystudovala obor Farmaceutický laborant a pak Farmaceutickou fakultu. Po té jsem 4 roky pracovala pravidelně několik dnů týdně v lékárně a získávala praxi v oboru. Po odborné stránce jsem byla připravená, nicméně otázky provozu, legislativy a ekonomiky jsem se učila tzv. „za pochodu“. Začátky byly těžké a pomalé, ale dnes již lékárna funguje 6 let.

Stojíte ještě někdy takzvaně „za kasou“ nebo jak se ve vaší hantýrce říká za „tarou“?

Chci si udržet praxi v oboru a kontakt s pacienty, věnuji se proto výdejní činnosti léků každé úterý odpoledne. Při práci mě těší pocit, že se k nám pacienti vracejí a že jim mohu pomoci a poradit.

Co vás spolehlivě dostane do nálady a vyvede ze splínu?

Volný čas, který trávím se svými nejbližšími přáteli a rodinou při aktivitách, které nás společně baví. Ať už je to sport, cestování, návštěva divadel a koncertů. Také ráda hraji na piano a čtu knihy. Naplňuje mě i práce v lékárně, když mohu pacientům pomoci dobrou radou. A někdy jim zlepší náladu i vřelé slovo, pochopení a úsměv.

Jana Doleželová si milostných eskapád užila až až, snad se na ní teď usměje štěstí.
Autor: Daniel Černovský
Ráda cestujete, procestovala jste už nejednu zemi, kde se vám líbilo nejvíce?

Každá země má svoje. Island, Norsko a Nový Zéland mě nadchli svojí přírodou. Estonsko a Finsko byli ideální na cykloturistiku. V Gruzii mě mile překvapili lidé svojí pohostinností. V Africe jsou úžasné národní parky. Téměř nikdy se nevracím na stejná místa, protože cestování rozšiřuje obzory a pořád je co poznávat. Jiné kultury, architekturu a zvyky. Nakonec se ale vždy ráda vracím domů, mám ráda naši přírodu, 4 roční období a neumím si přestavit žít v jiné zemi bez svých nejbližších.

Chystáte se teď někam? Máte nějaký svůj cestovatelský sen?

Mým dlouholetým snem je Peru a Kanada. Nicméně tyto dvě země mají tak pestrou a krásnou přírodu, že bych na cestu potřebovala najít aspoň 3 týdny volna, což se mi vzhledem k pracovním povinnostem nedaří.

Video se připravuje ...