Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bára Basiková: Ježíškovi jsem ještě nenapsala

Bára Basiková si Vánoce užívá s rodinou.
17. prosince 2013 | 12:30

Jak si užívá Vánoce jedna z nejpopulárnějších českých zpěvaček Bára Basiková (50)? Dívá se se synem na pohádky a pak se jde projít po Kampě.

Jakou vánoční koledu nejraději zpíváte?
Štědrej večer nastal a Byla cesta byla ušlapaná.

Pamatujete si, jaké byly vaše nejkrásnější Vánoce?
Všechny ty, když byly dcery ještě malé a prožívání svátků s nimi bylo dojemné. A samozřejmě se takové vánoce opakují se synem.

Máte svůj oblíbený sváteční rituál?
Návštěvu kostela s prohlídkou betléma.

Chodíte na trhy, pečete perníčky, vyrábíte věnec?
Všechno a ještě mnohem víc, vyzdobím byt, sejdu se s lidmi které mám ráda a dáme si punč, jdeme s dětmi na adventní zpívání, zajedeme do lesa a obdarujeme zvířátka.

Tato zpěvačka má charisma, jež leckteré její kolegyně postrádají. Osobitost se projevovala i v jejím stylu oblékání. A svým způsobem se projevuje dodnes, leč v případě kreace, kterou zvolila na koncert ankety Česká hvězda, je se znamínkem mínus. Cukrkandlová, pod ňadry bohatě zřasená empírová toaleta rozhodně nedává na vědomí, že Bára zhubla. Zejména z profilu. Útlá kožená bundička není inspirací, jak zvládnout trend stylových kontrastů a čelenka tento úlet korunuje.
Autor: Archiv Blesku, herminapress.cz
Jak vypadá váš Štědrý den?
Dopoledne se díváme na pohádky, pak se projdeme po Starém Městě nebo jdeme na Kampu, Malou Stranu, Pražský Hrad. Po setmění se vrátíme a pomalu chystáme večeři

Máte k večeři klasiku, nebo jíte něco jiného než kapra?
Každoročně houbového kubu, krémovou rybí polévku od pana šéfkuchaře z francouzské restaurace Obecního domu (dělá ji fantasticky!!!) a vinnou klobásu s bramborovým salátem. Kapr se u nás nikdy neujal, ale saláty děláme čtyři druhy, každý si potrpí na jinou recepturu.

Kterou pohádku máte nejraději?
Jednoznačně a vždy Šíleně smutnou princeznu s Helenkou Vondráčkovou a Vaškem Neckářem.

Dokážete si představit Vánoce jinak, třeba na horách nebo někde v exotice?
Umím, mnohokrát jsme byli mimo domov, na zasněžené chalupě nebo na Mauriciu. Podle mně není důležité, kde jste, ale s kým. A také jak svátky si vytvoříte a jakou dostanou atmosféru.

Kupujete dárky předem, nebo na poslední chvíli?
Průběžně po celý rok, dělám to tak od dětství.

Jaký jste dostala nejoriginálnější dárek?
Nepamatuji si...  Celý život mi Ježíšek naděluje klasiku. Oblečení, knížky, cédéčka, kosmetiku.  Nejdražší a nejmilejší jsou dárky od dětí.

Co si budete přát pod stromeček letos?
Ještě jsem si nenapsala. Ale já nic nepotřebuji.  Hlavně ať jsme spolu a ať jsme zdraví, ať má největší radost ten nejmenší.

Autor: Alice Rossi
Video se připravuje ...