Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petra Černocká: Ze stravovací klasiky na Vánoce neslevuji

Petra Černocká (64) s dcerou Bárou a vnučkou.
8. prosince 2013 | 10:00

Zpěvačka Petra Černocká (64) se těší, že si letos užije Štedrý večer u dcery a nebude muset vůbec nic dělat. Když se to podaří, bude dohlížet jen jednu věc, na to, aby se dodržovala jídelní tradice.
Na vánoční stůl totiž podle ní rozhodně nepatří řízek a o klobáse ani nemluvě.

Připravujete se už na Vánoce?

No, hodně o tom mluvím. Celou rodinu prosím, ať mi nikdo nic nekupuje, a ani vnučce ať nenavalují celý valník hraček. Už jsme se dohodli, že vnučce raději koupíme nějaké společné dárky, než mraky pitomostí, jako loni…..Naštěstí vnučka neumí číst, tak se nedozví, co jsem tu řekla (smích).

Petra Černocká
Autor: herminapress.cz
Kde budete letos slavit svátky?

Ještě se o tom dohadujeme s dcerou, která samozřejmě inklinuje k tomu, aby to bylo u mě, protože tu prožila všechny Vánoce, ale já bych zase raději u ní. Jako zasloužilá penzistka bych nejraději vzala jen síťovku s dárky a cukrovím, a pak už se konečně nechala obskakovat u cizího stromečku. Tak uvidíme, kdo vyhraje.

Slavíte Vánoce tradičně nebo už jste je moderně očesali?

Kromě takových těch věcí, jako je házení střevícem a lití olova, máme vlastně hodně tradiční Vánoce. Nesmí chybět stromeček, který nikdy neodflákneme, hlavně teď, když máme vnučku, tak musí strom svítit a dělat dojem. Chybět nesmí cukroví a kapr se salátem a dokonce rozkrajujeme i jablíčko. Ze stravovací klasiky prostě neslevujeme (směje se zpěvačka).

Takže žádné řízky a klobásy?

V žádném případě! Je vyloučeno, aby si někdo dal něco jiného než smaženého kapra s bramborovým salátem. Na to já jsem pes.

Petra Černocká se svojí dcerou Bárou Vaculíkovou.
Autor: Kloboukfilm
Cukroví pečete sama nebo to necháváte na někom jiném?

Já mám naštěstí hodně známých, kteří se rádi pochlubí svými výtvory, které upekli a tak mám cukroví hlavně od nich. Naprosto spolehlivá je také moje sousedka, která mi už mnoho let dělá vynikající rohlíčky. Já už je dokonce umím upéct i sama, ale od ní jsou zkrátka nějak lepší.

Video se připravuje ...