Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mikulášské příhody celebrit: Decastelo poučovala Mikuláše, Řepkovou si odnesl čert

Mikulášské příhody celebrit
5. prosince 2013 | 17:00

První rozdávání dárků je tady, dnes totiž chodí městem Mikuláš, čert a anděl. Jaké vzpomínky mají na návštěvu této trojce celebrity?

Štěpánka Decastelo (moderátorka)

Upřímně, nikdy jsem nepochopila, proč mám říkat básničku, nebo něco zpívat čertovi když mi vyhrožuje výpraskem, nebo strčením do pytle. V Mikulášovi jsem vždy marně hledala útěchu a Anděla jsem skoro ani nepostřehla. V deseti letech si vzpomínám na svou první vzpouru. Tehdy jsem se snažila sebevědomě vysvětlit tomuto triu, že nemusím dělat vůbec nic a že to oni jsou u nás na návštěvě, tak ať se chovají slušně. Rodiče mě tenkrát umírnili, ale už nikdy je k nám nepozvali.

Štěpánka Decastelo
Autor: Facebook.com
Syna Eliáše jsem nikdy do takových aktivit nenutila (obzvláště, když vím, jak je na tom s recitací, ale zhruba v jeho pěti letech jsem podlehla tehdejšímu partnerovi a poprvé a podotýkám, že naposledy, jsem dovolila pozvat Mikuláše. V momentě, kdy jsem uslyšela zvonek a z chodby lehce ožralecké pazvuky a rádoby blekotání, jsem si vybavila dětství a intuitivně Eliáše chytila do náručí. Nechala jsem je, aby se zeptali jen jednou...."Neřekneš nám nějakou básničku?" Neřekl a já jsem mohla nejen vyprovodit tři sousedy (ano! i Anděl byl muž) pryč z našeho bytu. Od té doby jsem pro svého syna "Nejvíc cool máma" a povinně mě tak má uloženou i v telefonu.

Ještě před dvěma měsíci byla Erbová krásně a zdravě štíhlá.
Autor: herminapress.cz
Vladka Řepková (modelka)

Pamatuji se, že jsem jako malá hrozně zlobila a rodiče mi stále říkali, že mě jednou odnese čert do pekla. Nebrala jsem to příliš vážně, dokud jsem se jednou opravdu neocitla v pytli. Jednou k nám zkrátka přišel Mikuláš s čertem a ten mě strčil do pytle, zavázal a odnesl. Byla to pro mě taková léčba šokem, že už jsem pak ani nezlobila.

Petra Paroubková vyrazila podpořit vězněného politika Ratha
Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák
Petra Paroubková (manželka Jiřího Paroubka)

Nemám úplně mikulášskou příhodu, protože u nás v Nitře chodíval s čertem a andělem vždycky až večer, sladkosti a dárečky nám dával do vyčištěných bot, které jsme měli na okně. Musely být ale opravdu čisté.

Video se připravuje ...