Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lukáš Pavlásek: Mám rád škubánky a kávovej rum

S Lukášem Pavláskem se člověk nenudí.Jen ho musíte chvílemi brát s rezervou
13. listopadu 2013 | 17:00

Při vaření i při jídle se můžete krásně zasmát, záleží jenom na tom, s kým zrovna stolujete. a pokud je tím člověkem Lukáš Pavlásek, můžete si být jistí, že máte o zábavu postaráno. Co má známý český herec a komik rád a jaké pochutiny byste objevili v jeho domácí ledničce?

Která jídla jste měl nejraději jako malý kluk a kdo je u vás doma vařil?

Já jsem nejradši jedl škubánky a vařila je prababička, která s námi bydlela na vejminku. Seděla se mnou v kuchyni, já jsem jedl škubánky, pil vodu se šťávou, za oknem se stmívalo a prababička mi vyprávěla o tom, kdo všechno z jejích známých za poslední týden stihl umřít. Díky tomu jsem pak hodně ve škole maloval hrobečky a havrany.

Jak se vaše chutě změnily v dospělosti? Po čem nejraději sáhnete v ledničce?

Já v ledničce většinou nic nemám, tak nesahám po ničem. Ale když už tam něco mám, tak rajčata a mrkev, abych žil zdravě. Na těch rajčatech se pak udělá plíseň a na té mrkvi vyraší takové větvičky, že se z té mrkve stane stromeček a nedají se pak jíst.

Vaříte si sám, anebo si raději zajdete do hospůdky, a která je vaše nejoblíbenější?

Jakub Kohák s Lukášem Pavláskem
Autor: archiv Blesku
Umím vařit výborně, řekl bych až perfektně, ale nechce se mi. Chodím do všech restaurací, co jsou zrovna po ruce a v dosahu místa, kde se nacházím. Třeba když jsem doma, chodím do té, co mám hned dole v baráku. A vždycky si oblíbím nějaké jídlo, které jím několik dní po sobě, než ho vystřídá zase jiné. Teď to jsou třeba noky s vepřovou panenkou a hříbkovou omáčkou. S tím vydržím ještě dva dny a pak si budu muset oblíbit zase něco jiného.

Jak by vypadalo vaše ideální sváteční menu?

Asi bych šel na sekanou do řeznictví U Supa a pak bych si dal kávovej rum. Kávovej rum je největší novinka, co jsem objevil za poslední rok. Je to o něco slabší než normální rum s plachetnicí, má to asi 33 procent a má lahodnou kávovou příchuť. Je to tak dobré, že kdybych mohl, tak by ho pil celý den a vůbec nic jiného bych nedělal. Bohužel to nejde, protože musím žít zdravě, takže jím plesnivá rajčata, mrkev s větvičkami a odnaučuju se kreslit hrobečky.

Působíte plachým dojmem. Jak se z absolventa knihovnické školy stane komik?

Tereza Maxová s Lukášem Pavláskem
Autor: archiv Blesku
Tak normálně, jste v knihovně, zařadíte jednu knížku do jiného regálu, než má být, někdo jí tam najde a zasměje se tomu, že našel třeba Havla vedle Klause a přitom je každej v abecedě úplně jinde. Sranda, no. A pak už se to s váma jenom vleče dál a dál...

Co nebo kdo vás vždycky bezpečně rozesměje?

Četník ze Saint Tropez, Četník a četnice, Četník se žení, Četník a mimozemšťan a Mikulášovy patálie.

Kromě divadelní práce vás proslavila vtipná série televizních reklamních spotů, chystá se nějaké další pokračování a prozradíte, o čem bude?

Lukáš Pavlásek
Autor: archiv Blesku
Chystá a můžu říct, že to úplně přesně bude o dvou postavách, z nichž je jeden chytrej a druhej hloupej a oba zažívají různé příhody a dobrodružství.

Kde vás můžou vaši fanoušci v nejbližší době vidět?

Vystupuju někde skoro každý večer, tak ať se podívají na moje stránky www.lukaspavlasek.cz do sekce představení a přijdou, až budu někde blízko. Rád je uvidím. Můžeme si pak dát nějaká rajčata.

Autor: oli
Video se připravuje ...