Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

EXKLUZIVNĚ: Domenico Martucci: Ženu bych nikdy neuhodil!

2. srpna 2013 | 16:30

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Italského hraběte a bývalého přítele zpěvačky Ivety Bartošové Domenica Martucciho (37) nenechává domácí násilí páchané na ženách klidným. Na tuto neděli proto svolal na pražský Václavák demonstraci věnovanou právě týraným ženám a nám prozradil, co ho k tomu vedlo. A samozřejmě jsme společně zavzpomínali i na jeho vztah s Ivetou.

Domenico, svolal jste na víkend demonstraci na ochranu týraných žen. Proč? Co tím sledujete?
V poslední době mě hodně žen prostřednictvým sociálních sítí kontaktuje a svěřují se mi se svojí špatnou životní situací. Jejich partneři je týrají fyzicky i psychicky. Teď si učitě řeknete, proč kontaktují právě vás. Odpověď je zcela prostá. Protože jak každý, kdo sleduje můj profil ví, o tuto problematiku se zajímám už delší dobu.

Bohužel není v mých silách pomoci všem týraným ženám Česka, ale jednu věc udělat mohu. Bojovat proti dezinformace. Existuje několik nadací, které se o tyto ženy starají, mohou jim poskytnout odbornou i jinou pomoc, ale o tom oběti domácího násilí, které mě kontaktují, nemají ani tušení. Já jim jen na konkrétní nadace pošlu linky a tím má "práce" končí. Nadace se pak o ně postarají, když je to nutné, seženou jim i bydlení. A ony jsou spokojené a poděkují mi. A právě v tom je smysl toho, co dělám.

Domenico chce pomoci ženám, které žijí po boku tyranů a bojí se čelit jejich vzrůstající agresi.
Autor: Facebook
I když už jsem přes Facebook pomohl hodně ženám, věřím, že tahle demonstrace může pomoci desítkám dalších. Upozornit na tento problém. Osobně tam budu rozdávat letáky s webovými stránkami a telefonními čísly. Chci dodat sílu ženám, kteří žijí po boku tyranů a bojí se čelit jejich vzrůstající agresi. Nasměrovat je na zařízení, která jim pomohou.

Kdy a kde se tedy bude demonstrace konat a budou tam i nějací odborníci, kteří by mohli případně přítomným týraným ženám rovnou poradit?
Demonstrace na obranu týraných žen se bude konat  v neděli 4. srpna od 17 do 22 hodin na Václavském náměstí u koně.

Současný Ivetin partner Josef Rychtář tvrdí, že je vaším cílem snaha zviditelnit se prostřednictvím jména Ivety Bartošové...
Pan Rychtář asi nepochopil, i když jsem to už vícekrát jasně na svém profilu zdůraznil, že nedělní akce nemá nic společného ani s Ivetou, ani s jeho osobou, ale bude zamířena na zviditelnění problému násilí páchaného na ženách. Pokud se ale tak rozčiluje, i když dle mého názoru naprosto bezdůvodně, tak se evidentně sám cítí s touto tématikou nějak spojený. Pokud vím, tak máte jedno přísloví, které zní: Potrefená husa kejhne...

Podle jeho slov byl vztah s Bartošovou od začátku odsouzen k zániku
Autor: Archiv Blesku
Na povrch teď vypluly informace, že Ivetin otec možná dceru v dětství nějakým způsobem týral. Odtud by mohly pocházet i všechny její psychické problémy. Svěřila se vám někdy během vašeho vztahu s něčím takovým?
Rezolutně popírám, že by jí její otec někdy nějakým způsobem ublížil. Když byla se mnou, nikdy nic takového o svém otci neřekla. Vždy o něm mluvila dobře. Ten, kdo si vymyslel takovou nechutnost by se měl stydět, že pošpinil jméno někoho, kdo se už nemůže bránit!

Je známo, že Italové jsou temperamentní a výbušní. Uhodil vy byste někdy ženu?
V živote nemůžeme mít nikdy jistotu, co se nám stane. Ale jedno vím jistě: Ženu bych nikdy neuhodil! Svůj temperament raději využívám k tomu, abych ženy chránil a nedělní akce je toho důkazem.

Se šťastnou Ivetou
Autor: Jindřich Starý
Když už jsme zmínili Ivetu, pořád ji milujete? Nebo se jí snažíte pomoci jako kamarádce, která se dostala do úzkých?
Ivetě jsem před dvěma roky slíbil, že se na mě kdykoliv může obrátit jako na kamaráda a já svoje sliby vždycky dodržím.

Když byla tenkrát s vámi v Itálii, vypadala skutečně šťastná. Čím to podle vás bylo?
Když jsme spolu byli v Itálii, byla šťastná hned z několika důvodů. V té době bojovala, aby mohla mít vedle sebe syna Artura, a společně se nám podařilo toho dosáhnout. Měla mojí rodinu, která jí milovala jako vlastní dceru. A samozřejmě velkou roli hrálo moře, slunce, krásná příroda a pocit finančního bezpečí.

Často jsme ji teď mohli prostřednictvím obrazovek vidět pod vlivem alkoholu. Pila ho někdy ve větší míře také v době, když jste byli spolu?
Díky "pohádce", kterou jsem pro ni v Itálii vytvořil, se za celou tu dobu, co jsme tam společně trávili, tvrdého alkoholu nedotkla. To je myslím i dobře vidět na všech fotografiích a videích z té doby. Na tom, jak vypadala, jak mluvila...

Ivetě bylo v Itálii skvěle
Autor: Blesk - David Malík
Co by podle vás teď Ivetě skutečně pomohlo?
Za prvé by musela být daleko od Rychtáře a za druhé daleko od České republiky. Pak by už automaticky našla chuť do života a tím i odvahu na dlouhodobou léčbu.

Byl jste nedávno dokonce za maminkou Ivety doma, proč jste tam jel a jak jste pořídil?
Skutečně jsem před pár týdny byl u její rodiny, ale na přání její maminky i bratra se o tom nebudu dál vyjadřovat

Co si o tom všem, co se v posledních týdnech v souvislosti s Ivetou dělo, myslí vaši rodiče? Podporují vás v tom, co děláte nebo se vás od toho snaží spíš odradit?
Oba při mě stoprocentně stojí. Maminka dokonce v neděli přiletí osobně podpořit večerní demonstraci.
Můj otec Ivetě už několikrát nabízel, že zaplatí všechny její dluhy. A maminka se jí už víckrát snažila pomoci, jak jen mohla. Teď naposledy se to proti ní dokonce otočilo. 

Video se připravuje ...