Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Berenika Kohoutová: Češky na módu kašlou, Češi jsou zaprdlí!

Sympatická Berenika Kohoutová módu miluje.
5. června 2013 | 07:00

Mladičkou herečku Bereniku Kohoutovou (22), kterou jsme v poslední době mohli téměř denně vídat v seriálu Ulice, jsem "přistihla" v obchodě s voňavou obuví, kde si vybírala nějaký ten kousek z nejnovější kolekce.

Bereniko, nemohla jsem si nevšimnout, že jste si tady vyzkoušela už několikatery boty. Teď zrovna máte na nohou sportovní tenisky, na akci jste přišla ve stále populárnějších "gumových" balerínkách. Nosíte vůbec někdy podpatky?
Já nosím všechno. Boty na podpatku si ráda kupuju, ale je pravda, že ve finále je zas tak moc nenosím, takže jsem se už trošku začala krotit. V poslední době jsem si skutečně hodně oblíbila gumové botky. Jsou hrozně pohodlné, voňavé a hlavně praktické, nic je nezničí.

Víte, kolik párů asi tak doma máte?
No strašně moc. Já už to radši nepočítám. Pokaždé, když se stěhuju k nějakému dalšímu klukovi, tak ten omdlévá a zakazuje mi kupovat si nové. Určitě mám nejméně třicet párů bot, které nosím. A pak ještě nějaké, které nenosím...

Jaký nejdražší kousek jste kdy měla ve svém botníku?
Já si na drahé boty moc nepotrpím. Deseti tisíce za ně rozhodně neutrácím. Ale určitě byste u mě našli nějaké krásné kozačky tak za pět tisíc.

Voňavé botičky si Berenika oblíbila.
Autor: Blesk/Marek Pátek
Co vy a móda?
Módu mám hrozně ráda. Ráda se hezky oblékám, baví mě to. Strašně ráda se na všechny ty společenské akce kam chodím vyfiknu a vážně mě moc mrzí, že lidé tady v poslední době na módu kašlou. Nastrojená pak mezi nimi vypadám jako blázen.

Sledujete aktuální trendy?
Nijak to nevyhledávám. Ono tak nějak stačí, když se člověk dívá kolem sebe. Navíc sestra bydlí v Paříži, takže za ní občas zajedu a inspiruju se tam.

Co je podle vás "TO", co Pařížanky mají a Češkám schází?
Neví, co to je. Asi nějaký ten šmrnc. Myslím ale, že i Češky už to začínají mít. Ale chlapi jsou tady pořád zaprdlí. Francouzi se nebojí vzít si třeba šátek, ale Češi si pořád myslí, že budou trapní.

Co by nemělo podle vás žádné ženě chybět v šatníku?
Džíny, bílá košile, a asi nějaké Conversky... (smích)

Blíží se léto, období, kdy se většinou netočí a nehraje. Jak budete odpočívat, chystáte se někam na dovolenou?
Ještě nevím, jestli budu odpočívat nebo pracovat. Nerada bych to nějak zakřikla. Navíc budu vydávat desku s názvem Berenika meets jazz, takže kolem toho budu mít ještě hodně práce. Bude to takový pop-jazz.

Video se připravuje ...