Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lucie Benešová (38): Ke sportu mám vlastně negativní vztah

Fotografie
23. března 2013 | 07:00

Herečka Lucie Benešová (38) vypadá skvěle, pi když je momentálně v jednom kole. Zaměstnává jí role semetriky a intrikánky v seriálu Gympl i její početná rodina.

Hrajete v seriálu a doma máte čtyři děti a manžela, jak to všechno zvládáte?

Teď je pro mě doslova každá minuta hrozně drahá. Když nejsem v práci, rychle běžím domů, kde na mě čekají děti a manžel (herec Tomáš Matonoha pozn.red.). Nějak se mi to tak sešlo, že syn Štěpán je v první třídě, roční dcerka mě zaměstnává naplno a také hodně hraji. Takže občas nevím, kde mi hlava stojí (smích).

Jste v jednom kole, jak zvládáte stres?

Já vůbec stres nezažívám. Mám jen problém s tím, že je den hrozně krátký a já nestíhám co bych chtěla. Naštěstí mám ale takovou trochu splachovací povahu, takže to neberu tragicky, že něco nestihnu. Raději vypustím nějakou akci, nebo posezení s kamarádkami a věnuji se rodině.

Sexy Benešová je i po třech dětech stále kus
Autor: hermina.cz
Dokážete vůbec vypnout a relaxovat?

Tak po svém určitě relaxovat dokážu, ale není to tak, že bych si na tři hodiny někam zalezla. Mě stačí večer, když dám děti spát, si sednout se sklenkou vína. V hlavě si pak projíždím, co budu další den dělat. Jsem tak hodinku sama se sebou a to mi k relaxu vlastně stačí.

Potkali jsme se na akci Run Tour, která má za účel zvednout lidi z gauče a donutit je sportovat. Jaký vy máte vztah ke sportu?

Musím popravdě říct, že asi negativní, v posilovně mě rozhodně nepotkáte(smích). Ale snažím se pro sebe občas něco udělat. Pořídila jsem si domů takový cvičící stroj, tak na něm jednou týdně cvičím, ale je to pro mě velké přemáhání. Naopak al třeba hrozně ráda chodím po parku nebo na výlety. Protože bydlíme 10 minut od metra, snažím se každý den tu cestu jít pěšky a myslím, že ty dvě cesty denně fungují na udržení kondice skvěle.

Za chvíli budou Velikonoce, jak jste na tom s tradicemi, dodržujete nějakou?

Na ty se těšíme. Každý rok vyrazíme s rodinou na chalupu a děláme tam všechno, co k Velikonocům patří. Například pořádáme už šestý ročník naší soutěže o nejhezčí vajíčko.

897148:gallery:true:trueSoutěžíte v malování vajíček?

No je to tak. To se sejdeme všechny ženy, je nás asi deset a přidá se k nám i můj syn Štěpánek, a vyrábíme malovaná vejce. Pak je označíme čísly a děti s nimi chodí po vesnici. Všichni sousedé pak hodnotí, které vejce je nejlepší. Naše děti to hrozně prožívají, je to hrozně pěkné.

Máte nějakou oblíbenou techniku zdobení?

Já většinou používám přírodní věci, barvím v červené cibuli a používám kytičky, ale letos už mám v hlavě něco nového. Viděla jsem krásná vajíčka polepená voňavým kořením, tak na to asi vrhnu.

Autor: Michaela Uzlová
Video se připravuje ...