Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Martin a Venuše: Nepřehlédněte rošťačku Ellu Dvořákovou (6)

18. března 2013 | 07:00

Pokud jste ještě neviděli povedenou rodinnou komedii Martin a Venuše, věřte, že stojí za to. Vedle skvělých herců Marka Taclíka a Kristýny Bokové v něm zazářila brýlatá rošťačka Ella Dvořáková (6), kterou rozhodně nepřehlédnete.

Povídali jsme si s malou herečkou a její maminkou a byl to rozhovor opravdu zábavný a plný bezprostředních záchvatů smíchu, když si Ella vzpomněla, jak si se svým filmovým tatínkem hrála třeba na koně.

Co se ti na natáčení filmu nejvíc líbilo?

Ella: Asi, když si tam hrajeme na princezny. Mohly jsme si totiž dělat trošku co chceme a trošku i zlobit. Taky se mi líbilo mít za taťku Marka (Marka Taclíka pozn.red.).

Ella Dvořáková z Martin a Venuše
Autor: archiv Prima Family
Takže tvoji filmoví rodiče Marek Taclík a Kristýna Boková byli fajn?

Ella: Jo. Mohli jsme s nima dost blbnout. Třeba jsme si hráli s Markem na koně. Byla to sranda, protože jsme si ho osedlali a on řehtal jako koník a dávali jsme mu u toho nakrájenou mrkev a ředkvičky (směje se ).

Maminka: Musím říct, že jsem byla překvapená, jak hezký vztah si ke svým filmovým dětem udělali herci.

Ve filmu je scéna, kdy visíš na prostěradle z okna, nebála ses?

Ella: Trochu, ale jsem se vlastně nedržela za prostěradlo, ale za takové lanko a seděla jsem v sedačce.

Maminka: Elle se to líbilo, ale mě musel pan režisér dost přemlouvat. Až když mi ukázal ten důmyslný sedák, tak jsem svolila, protože v takovém už lezla kdysi po skalách.

Jak se ti učili texty, když ještě neumíš ani číst?

Maminka: Musím říct, že děti jsou jako houby a texty jim jdou do hlavy sami. Párkrát jsme si to spolu přečetli a už to uměla. Ale některé scény jsou opravdu reálné. Třeba když se holky hádají ve filmu o dvacetikorunu, z toho vznikla opravdová hádka, protože mezi oběma občas panovala trochu rivalita.

Ella: No, někdy jsme se hádaly, ale jinak jsme byly kámošky. A já už chodím do školy a učím se číst.

Ella Dvořáková z Martin a Venuše
Autor: archiv Prima Family
Budeš chtít hrát ještě v nějakém v filmu?

Ella: No já bych si chtěla zahrát……„Nechtěla by sis zahrát hodnou holčičku?“ skočí jí do řeči maminka a Ella v tu chvíli ukáže svůj hlasový rozsah, stejně jako ve filmu, kde křičí s ostatními dětmi na pískovišti a s pohledem plným čertíků pokračuje….. Třeba banditu bych si chtěla zahrát. Nebo v Avataru bych si chtěla zahrát, ten mám ráda.

Maminka: Pokud bude Ella chtít, určitě ji vezmu na nějaký casting, ale nejsem taková ta ambiciózní matka, která by dítě někam tlačila. Nechám jí vybrat si, jestli chtce někam chodit nebo ne, protože tlačit ji do něčeho by nemělo smysl.

Autor: Michaela Uzlová
Video se připravuje ...