VIP

Vica Kerekes: Na mořské příšery moc nejsem!

Vica Kerekes není žádná dietářka. S chutí se zakousne do masa a miluje zabijačku

Vica Kerekes není žádná dietářka. S chutí se zakousne do masa a miluje zabijačku
Foto: PR.Konektor

6. března 2013 | 11:00

Domácímu vaření propadlo mnoho populárních tváří. Jednou z nich je okouzlující herečka Vica Kerekes, známá třeba z filmu Muži v naději. „Na mořské příšery moc nejsem, raději mám národní klasiku,“ svěřila se Vica před natáčením.

Jaké jídlo obvykle pro své blízké připravujete?

Co uvařím, záleží na tom, kdo má ke mně přijít na návštěvu, ale většinou podávám vždy taková ta domácí jídla, například klobásu nebo okurky, všechno domácí. Takže vždycky něco servíruji na začátek, potom polévku, hlavní jídlo a pak dezert.

Máte ve vašem nabitém programu čas si jídlo patřičně vychutnat?

Myslím si, že je strašně důležité, aby oběd nebo večeře netrvaly půl hodiny, ale třeba čtyři, pět. Například včera jsem měla hosta, který přišel na oběd, a ještě o sedmé večer tam byl. Zjistila jsem, že jsme celý den něco pojídali a bylo to strašně super.

Vica je kus ženské!
Zkoušíte ráda nová jídla, nějaké speciality, či drahé delikatesy?

Těžko si na nová jídla a nové chutě zvykám, například na mořské příšery, protože jsem naučená na domácí stravu. Vyrůstala jsem na Slovensku, rodiče a babička vařili tradiční slovenská a maďarská jídla. Proto jsou u mě tato jídla na prvním místě.

Takže místo krevet si raději dáte něco domácího?

Například jíst holubí polévku nebo upečenou krev, které jsme dělávali na zabijačce, je pro mě úplně normální, ale například ryby, krevety a takovéto věci, to ne. Takže teď je to pro mě takové jedno velké dobrodružství, učit se jíst i tato jídla.

V novém seriálu Slavní v maléru na TV Paprika budete vařit před kamerami. Už víte, co přesně?

Jsem ráda, že jsem dostala vepřovou panenku a zelí, protože má toto jídlo něco společného i se slovenskou kuchyní. Musím přiznat, že nejsem zrovna vegetarián, takže vždy ráda uvítám maso, maso a zase maso. Strašně se na to těším.

Už víte, jak si s tímhle kuchařským úkolem poradíte?

Slaninka, zelí, maso… Už jen když vyslovím tato slova, tak mám sliny v ústech a mám chuť si to dát. Ještě sice nevím, jak to bude vypadat, ale vím, že jídlo musíme připravit tak, jak nám to ukáže šéfkuchař Laci Hornáček. Stejně si ale myslím, že do toho dám i to svoje, takže to možná nakonec udělám podle sebe. Hádám, že to bude tak, že se maso naklepe a možná se do něj dá slanina… Anebo se položí přímo na něj, upeče se to spolu a potom se do toho přidá ještě zelí... Ježišmaria, kdyby mě teď slyšel můj otec, tak by se moc neradoval. Já jsem ale optimistka, takže věřím, že to nějak zvládnu.

Domácí kuchyně Jirky Babicy: Vyzkoušejte jeho recepty

Domácí kuchyně Jirky Babicy: Vyzkoušejte jeho recepty

Máte rádi svérázného kuchaře Jirku Babicu? Pravidelně s ním můžete vařit třeba v televizním pořadu Babicovy dobroty nebo v Dámské jízdě na Frekvenci…celý článek

Autor: miu, PR
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Další články z kategorie

Misska Veronika Kašáková řeší radikálně svou problematickou minulost

Misska Veronika Kašáková řeší radikálně svou problematickou minulost

Před čtyřmi měsíci vydala finalistka České Miss 2014 Veronika Kašáková knihu, ve které se vypořádává s minulostí v dětském domově, kam ji umístili…celý článek

Věra Špinarová: Obě moje manželství byla zbytečnými roky života

Věra Špinarová: Obě moje manželství byla zbytečnými roky života

Zpěvačka Věra Špinarová se na podzim chystá na turné s Petrou Janů a díky tomu jsme měly možnost si s ní popovídat. Ve svých třiašedesáti letech žije…celý článek

Z Klusovy bývalky nespustíte oči, až ji uvidíte hrát na její sexy nástroj

Z Klusovy bývalky nespustíte oči, až ji uvidíte hrát na její sexy nástroj

Terezie Kovalová je krásná jako panenka, na chvíli učarovala i zpěváku Tomáši Klusovi, ale nenechte se zmást vzhledem. Nyní sice hraje na violoncello,…celý článek

Fotograf Tomáš Třeštík: Jsem nadšenej hromadič

Fotograf Tomáš Třeštík: Jsem nadšenej hromadič

V jeho bytě se jen těžko hledá stěna, na které by nebyly obrazy, graffiti nebo která by nebyla nějak pomalovaná. Jak se žije fotografovi Tomáši Třeštíkovi…celý článek

První Českou Miss Kateřinu Smejkalovou už na mole neuvidíme

První Českou Miss Kateřinu Smejkalovou už na mole neuvidíme

Kateřina Smejkalová se roku 2005 stala první Českou Miss. Dva roky poté se odstěhovala do Kanady, potom se opět vrátila. Také bohužel patří k početné…celý článek

Víte, kolik by dal Zdeněk Pohlreich za večeři pro dva? Maximálně 500 eur!

Víte, kolik by dal Zdeněk Pohlreich za večeři pro dva? Maximálně 500 eur!

Ročně si kupuje až patnáct kuchařek, a když někam jede na dovolenou, stará se především o to, co tam bude jíst. Tak se Zdeněk Pohlreich udržuje „v…celý článek

Milada Karasová: Dříve se na modelky hledělo jako na lehké děvy, dneska se jich muži bojí

Milada Karasová: Dříve se na modelky hledělo jako na lehké děvy, dneska se jich muži bojí

Nikdy nebyla typicky krásnou holčičkou, přesto se stala úspěšnou modelkou a posléze i majitelkou první profesionální modelingové agentury v Čechách.…celý článek

Berenika Saudková o tom, jak vyrůstala mezi erotickými kresbami

Berenika Saudková o tom, jak vyrůstala mezi erotickými kresbami

K osmdesátinám svého tatínka Káji Saudka uspořádala jeho dcera Berenika výstavu jeho komiksů a kreseb v pražském Tančícím domě. Berenika o uspořádání…celý článek

Simona Stašová: Mužský musí pracovat, aby měl sebevědomí

Simona Stašová: Mužský musí pracovat, aby měl sebevědomí

Svůj čas investuje jen a pouze do toho, z čeho má dobrý pocit. Ji to nabíjí a vy to poznáte. I proto je vám s ní vždycky dobře. A hodně visí na divadle.…celý článek

Atos ze Tří mušketýrů: Čaj jsem se naučil pít až v Česku během natáčení

Atos ze Tří mušketýrů: Čaj jsem se naučil pít až v Česku během natáčení

Britský herec Tom Burke se bude od příštího týdne objevovat na televizních obrazovkách stanice Prima každé pondělí večer v roli Atose. Seriál britské…celý článek

Nepotřebuji jíst, energii nadýchám, říká breathariánka Monika Kunovská

Nepotřebuji jíst, energii nadýchám, říká breathariánka Monika Kunovská

Jídlo Moniku Kunovskou nikdy moc neoslovovalo. Není tedy divu, že je již půl roku breathariánkou. Žije jen z prány, kterou přijímá celým tělem. Spí…celý článek

Veronika Žilková: O erotice se nejvíc naučíte, když se zamilujete

Veronika Žilková: O erotice se nejvíc naučíte, když se zamilujete

Na výstavě k osmdesátým narozeninám výjimečného umělce kreslíře Káji Saudka se objevila také herečka Veronika Žilková, která se ujala moderování. Přiznala,…celý článek