Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čarodějka Košanová: Chlapi čarovat nemůžou, brzdí je chromozom

30. ledna 2013 | 08:41

Napadlo vás někdy, proč jsou čarodějky jen rodu ženského? Podle známé čarodějky Marcely Košanové, která svým klientům vykládá z karet i run, na to jednoduše nemají.

Pro jsou čarodějky jenom ženy? Znamená to, že se dar dědí jen po ženské linii a muži takové schopnosti nemají?
Muž je mág, teoretik. Měl by to být vzdělanec, který jde po teoretické linii a tím dojde k poznání. Velcí mágové námi ženami opovrhují.

Není možnost, že by muž byl čaroděj?
Ne. Muž má tři roviny myšlení. Ono mu to tam to X trochu brzdí. Je to lovec, bojovník a rozsévač semene. Ale ženy jich mají 5. Chlap je lovec. Kouká dopředu a jde za kořistí a žena musí žvýkat kůže, držet dítě, udržovat oheň, mícha, hlídat další dítě. Dějte chlapovi dvě věci. To nezvládne.

Chodí k vám pro radu víc ženy?
Je to tak 60 na 40. Muži chodí čím dál tím více.

Se zpěvačkou Lucií Bílou
Autor: profimedia.cz
Na co kromě lásky se vás klienti nejčastěji ptají?
Na práci, jestli uzavřít nebo neuzavřít smlouvu. A pak na majetek.

Chlapi budou asi víc na majetek...
Kdepak. To se řeší milenky a těhotný milenky. Mnoho z těch mužů ve mně vidí zkušenou vlčici, před kterou se nestydí. Vypadají jako silní, ale ve své podstatě jsou ze ženských bezradní.

Stane se někdy, že člověk přijde, aby jinému uškodil?
Stává se to. Většinou je to pro majetek, dědictví.

To jen tak někdo přijde, aby dostal informace, a tak získal něco na úkor jiného?
Přišel člověk, který byl chudák. Miloval svého bratra, kterému by dal první poslední a on ho okradl. Je zajímavé, že snaha někomu uškodit, vždy začíná tím, že klient je obrovský chudák. Pak se ze mě snažil dostat, jestli bratr nebude nemocný. Nakonec se mě po hodině nepříjemné debaty zeptal, kolik chci za rituál, aby bratr onemocněl nebo rovnou zemřel. Jestli prý znám způsob?

S herečkou Janou Šulcovou
Autor: profimedia.cz
Jak jste zareagovala?
Já jsem řekla, že znám. Když půjdete tady kousek, jsou tam lovecké zbraně. Tam si kupte bambitku a zastřelte si ho sám. Pak jsem ho vypoklonkovala a ani si nenechala konzultaci zaplatit. Stává se to a vždycky jsou v tom peníze.

Vykládáte sama sobě karty, nebo platí to, co říkají některé kolegyně, že je lepší když to udělá někdo jiný?
Nejvíc nadržujeme sami sobě. Když mám problém, vždycky za to může někdo jiný. Karty jsou nekompromisní, protože vám všechno sdělí tvrdě. Když si je čarodějka vyloží, začne zoufale hledat cestu, jak to zjemnit. Já si karty vykládám, jen když je mi ouvej. Ale vyžaduje to velkou osobní statečnost. Ale daleko hůř se vykládají karty lidem blízkým, na kterých vám zleží.

A když vidíte, že se na ně řítí něco nepříjemného, řeknete jim to?
Ano. Ale je to generační boj. Já když řeknu dceři, máš tady problém, Tak mi jako správná dcera řekne: matko, neproklínej. A když za mnou pak přijde, že se to stalo, tak slyším, hlavně neříkej, že si to říkala.

Ani vám nevyšlo první manželství, před kterým vás babička varovala, když si vyložila karty. Taky jste nevěřila.
Byla jsem zamilovaná a babička mi říkala, tohle není chlap pro tebe. Ať už vám bába řekne cokoli, tak se na ni díváte jako na sejčka. Jste zamilovaná a hodláte přenést hory. Zamilovanou ženu nezastavíte.

Marcela Košanová přijela navštívit Lucku Bílou
Autor: Pavel Machan, Roman Souček

Autor: toma
Video se připravuje ...