Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Filip Tomsa: Bože, občas jsem docela blbec!

Filip Tomsa se rozpovídal o své televizní roli.
5. listopadu 2012 | 07:00

Mladého a velmi talentovaného herce můžeme momentálně často vídat na televizních obrazovkách. Proradí nám ale něco ze svého soukromí?

Byl byste ochotný kvůli roli výrazně změnit image? Ostříhat si vlasy do hola, nebo si třeba oholit obočí?

Nebráním se tomu! To jsou věci, které mi vůbec nevadí. Například v Adamovi a Evě jsem měl polodlouhé vlasy a v té inscenaci jsem se musel ostříhat úplně na krátko. Nemám s tím problém, pokud cítím, že je to tak správně. Samozřejmě mi to pak nesmí vadit v další práci. Protože pakliže má člověk roztočeno více věcí, musí myslet i na to, jak vypadá. Ale na své vizáži si nijak nezakládám.

Poměrně nedávno jste se oženil. Jednou doopravdy a jednou na oko v seriálu Ordinace v Růžové zahradě. Jak jste to vnímal tu televizní svatbu?

Je to jenom práce a já to tak beru. V tomhle ohledu to pro mě samozřejmě není nic víc. Byla to legrace a rozhodně jsem to nevnímal ani jako podvod své ženy, to bych pak nemohl točit ani třeba milostné scény. (smích)

A v čem se realita lišila od televizní scény?

Úplně ve všem. (smích) Je tam štáb, celá věc je rozdělená na několik kousků, takže to své ano tam řeknete x krát. Zkrátka natáčení nikdy není realita. V tom je to jeden velký podvod.

Jste si se seriálovým Filipem Vajnarem z Ordinace podobní?

Neřekl bych, že jsem si moc podobní, nebo v to alespoň pevně doufám. Když totiž točím některé scény, tak si říkám: “Bože to jsem ale blbec!” On prošel několika změnami. Kdysi byl velký frajírek a teď zase naopak, je moc hodný, až přehnaně. To, doufám, já nejsem.

Kdybyste nebyl herec, čím byste byl?

Co bych byl to nevím, ale čím bych chtěl být, tak určitě pilotem, v tom mám jasno. Mám rád letadla, rád lítám. vlastně i výšky mám rád.

Když stojíte před kamerou stává se vám, že jste nervózní?

Nejsem trémista, dokonce ani při divadelních představeních. Ale občas jsou situace, kdy si je člověk vědom toho, že je málo času, nebo naopak moc složitého textu k zapamatování. Má strach aby to nezkazil, takže pak samozřejmě ta nervozita trošku je. My herci máme obavy, abychom to nezkazili hlavně kvůli lidem.

Stalo se vám někdy při natáčení něco trapného, nebo kuriózního?

Moc kuriozit nemám. Když totiž slyším, jak mí kolegové vypráví všechny ty vtipné historky, myslím si občas, že si snad musí vymýšlet, jinak to není možný! (smích)

Autor: ema
Video se připravuje ...