Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Uršula Kluková (71): Jsem lakomá! Proto používám jen obyčejnou kosmetiku

Mám ráda obyčejné věci, používám ten nejobyčejnější šampon, obyčejnou kosmetiku… Hlavně aby to moc nestálo. Já jsem totiž lakomá, víte?
5. října 2012 | 14:24

Nakažlivý smích, nezaměnitelný účes, dobré srdce a ještě k tomu věštecké schopnosti. Známá herečka prý dokáže přičarovat muže

Skutečně je možné přičarovat si muže?
Já takhle nekouzlím, ale vím, jak se to dělá. Ale neprozradím to. S tím se nezahrává. Jedině, kdybyste potkala někoho, o koho byste hodně stála, tak vám poradím, jak si ho přitáhnout.

Nemáte chuť ho přičarovat sama sobě?
Ani náhodou. Nechtěla bych s někým žít, na to jsem moc stará. Mám spoustu zvyklostí, kterých se nemíním vzdát. Takový dědek, jak říkám,by mi překážel. Vždyť kdo by mě asi tak mohl potkat?! Jedině dědek. A co s dědkem?

Ale vy rozhodně na svůj věk nevypadáte. Čím to je, že působíte mnohem mladší?
Nepoužívám nic zvláštního. Mám ráda obyčejné věci, používám ten nejobyčejnější šampon, obyčejnou kosmetiku… Hlavně aby to moc nestálo. Já jsem totiž lakomá, víte? Ale hlavně věřím tomu, že v obyčejném je síla. Na drahé věci nevěřím. Držím se osvědčených receptů.

Uršula Kluková
Autor: profimedia.cz
Vy se ale držíte i osvědčené vizáže. Celý život nosíte stejný účes…
V mládí jsem nosila dlouhé vlasy a tohle jsem si nechala ustřihnout, když mi bylo osmnáct. Od té doby to nosím. Ale jednou jsem měla změnu. Točili jsme estrádu ve Slaném a já jsem se tam dva dny nudila. Tak jsem se nechala ostříhat na ježka. Tehdy jsem byla v angažmá v Semaforu a Šimek mě za to chtěl vyhodit. Prý jsem ztratila osobnost. Pak za mnou chodili herci a ptali se, jak dlouho rostou vlasy.

Takže podle vás je v obyčejnosti krása. Máte i nějaký dobrý recept na obyčejné jídlo?
Poctivé jídlo miluju. Takové kyselo, nebo obyčejné brambory na loupačku, klasické buchty, nudle s mákem. Na tom si pošmáknu. Však je to na mě vidět, že jo. Ale co si nikdy neodepřu, je housátková omáčka. Uvaříte uzené maso, vývar zahustíte světlounkou máslovou jíškou, trošičku osolíte a přidáte česnek a šafrán. Ten udělá tu omáčku žlutou jako housátko. Mixérem ji rozmícháte dohladka. Na talíř dáte krásně bílý karlovarský knedlík, k tomu červené uzené maso a žlutou omáčku. Je to nádhera.

Uršula Kluková
Autor: profimedia.cz

Autor: Michala Jendruchová, Klena
Video se připravuje ...