Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Taťána Kuchařová (24): Svého přítele svádím svíčkovou

23. července 2012 | 06:18

Před šesti lety získala titul Miss world a vydala se dobýt svět. Taťána Kuchařová žije napůl v Americe a napůl v Čechách. Napůl je světačka z Manhattanu a napůl obyčejná holka z vesnice, která si ráda natáhne holínky a jde na zabíjačku.

Jste velmi štíhlá a kvůli profesi si musíte postavu udržovat, co tedy vy a jídlo?
Budete se divit, ale já strašně ráda jím, dokonce bych řekla, že někdy až žeru. Často toho sním dvakrát víc, než můj přítel, pak to ale vyvažuji cvičením. I když celkově se snažím dodržovat zdravý životní styl - ne proto abych byla hubená, ale abych byla zdravá. Dávám tělu všechno, co potřebuje a co mu dělá dobře. Jídlo člověka hodně ovlivňuje, i psychiku a různé nemoci, je jeho "alfa a omega", proto se snažím jíst zdravě. Ale samozřejmě i občas zhřeším. Znám ovšem svou hranici a tak čím méně se v jídle hlídám, tím lépe si udržuji váhu.

Čím nejvíc hřešíte?
No, hlavně když přijedu domů do Čech. To je návštěva u jedné babičky, pak u druhé babičky a protože jsem venkovská holka a vůbec se za to nestydím, tak podle toho vypadá i moje stravování.
Ale strašně se tam vždycky těším. Nejvíc miluji ten rozdíl, když přijedu ze světáckého Manhattanu do té ani ne dvoutisícový vesničky a vezmu si gumáky, protože je zrovna zabijačka.

Kuchařová zvolila do Cannes černé minišaty. Na fotce s přítelem Lanem.
Autor: Zdroj: CCC
Co vám pak pomáhá shodit nabraná kila?
Protože hodně cestuji, tak je docela těžké udržovat nějaký režim a denně pravidelný pohyb, ale ať jsem kdekoliv, tak si dvakrát třikrát týdně najdu na cvičení čas. Stačí dvacet minut denně a pro to nejsou žádné výmluvy. Nejvíc miluju tanec, od mala hraju tenis, a ráda si zajdu na jógu a taková "hot" jóga - to je mazec, opravdu dost těžký. Pak třeba pilates, jdu si zaplavat a když je hezky ráda jezdím na kole a na koni. A kdekoliv jsem, najde se nějaká posilovna... Tady v Čechách mám trenéra Davida Babůrka, v Americe také jednoho. Hlavně sporty střídám, aby mně to bavilo. Přítel chodí se mnou, protože ho to taky baví a rád se udržuje.

S přítelem Lanem Carlsonem už jste docela dlouho...
Ano, tři a půl roku a pořád to drží. Funguje nám to skvěle, další kroky ale zatím neplánujeme..

Jaká jste hospodyňka, staráte se o něj dobře?
Jsem hodně pořádný člověk, tak v tom není problém, ale vařím málo, i když na druhou stranu ráda. Bohužel není moc čas. Když ale náhodou je, tak uvařím třeba svíčkovou, protože Lane ji zbožňuje. Jednou si ji dal tady v Čechách a od té doby to je jeho nejoblíbenější české jídlo. Proto kdykoliv přijede "Laníček" k nám, tak babička dělá hned svíčkovou...



Držela jste někdy i extrémní diety, tlačili vás jako modelku do hubnutí?
Ne nikdy, naštěstí tuhle zkušenost nemám. Před pár lety jsem sice měla o nějaké to kilo míň, ale umím se svým tělem pracovat a právě sport dělá hodně. A jsem teď se sebou spokojenější.

Kde jste víc doma v New Yorku s přítelem, nebo Čechách?
Je to tak půl na půl. Hodně práce mám v Evropě, tak to jsem pak na delší čas tady, protože je to od nás všude kousek. Právě jsem v Paříži nafotila nekolik kampaní. Pak v Čechách kampaň pro jednu značku bot, další pro návrhářku Ivanu Mentlovou a pro Dermacol. Stihla jsem nafotit i kalendář a hned na to jela fotit do Dánska a do Švédska. Teď mě čeká zase Amerika.

Jak a kdy po tom všem odpočíváte?
Kdy se dá. Hlavně v letadle, když je vypnutý telefon. To si pak čtu knížky, nebo spím. Já usnu všude, už jsem z toho všeho cestování tak zvyklá, že když to "zahoupe", tak hned spím. Naučila jsem se odpočinout jak a kde se dá, i takový "šlofík" odpoledne na deset minut hodně pomůže.

Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...