Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kateřina Brožová: Jak udělat kariéru snadno a rychle

26. června 2012 | 06:49

ROZHOVOR: Herečka Kateřina Brožová (44) je opět blondýna. Prozradila nám, proč zase změnila barvu a také to, kde stráví letošní léto. Na koni.

Dlouhou dobu jste byla tmavovlasá, ale opět jdete do blond, má to nějaký důvod?
Ano, má to důvod. Nastoupila jsem do seriálu Cesty domů a takové bylo přání produkce, abych byla zase blonďatá. Jsem s tím ale spokojená, i když už nechci jít do tak světlé barvy, jakou jsem měla dřív. Moje přirozená barva je špinavá blond, tak aby to bylo jen tak přirozeně prosvětlené.

Co v seriálu hrajete?
„Hraji ředitelku charitativní nadace Helenu Šeborovou. Zatím o ní vím, že není potvora, ale hodný a vlídný člověk, který se snaží pomáhat druhým a taky s každým pokud možno po dobrém vyjít. Do děje zasáhne hned od prvních dílů, a poměrně dramaticky. Mám za sebou jen pár natáčecích dní, ale hned první exteriér byl dost akční. Točili jsme v noci, v dešti a byla poměrně velká zima. Já se jako právě dozvím, že můj partner je v nemocnici, a spěchám za ním ze společenské akce, samozřejmě mě zastaví policie, která si nechce nechat vysvětlit, v jaké jsem se ocitla situaci. Natáčím od počátku června."

Budete mít čas užít si léto, nebo budete natáčet?
Měsíc budu mít volno, kdy netočíme, a to bych se ráda věnovala dceři Kačence. Chceme zůstat u nás v přírodě, tak doufejme, že bude přát počasí. Pořídila jsem si totiž koně. Chceme si ho s dcerou užít a asi nám zabere veškerý volný čas.

To je docela odvážný krok, je to náročný „koníček“.
Doteď nedokážu pochopit, že jsem se k tomu kroku rozhodla, ale byla to láska na první pohled. Je to šimlíček, podobný Juráškovi z Popelky. Máme ho ustájeného u koňáků s dalšími koňmi, kde je o něj dobře postaráno. Ale samozřejmě je potřeba, abychom tam jezdili co nejčastěji, tak je to trochu náročné na čas.

Máte s jezdectvím zkušenost?
Ano, jezdila jsem od dětství. A bylo vždy mé velké přání, mít svého koně, tak jsem si ho teď splnila. Dřív na to nebyl čas. Napřed přišla Kačenka, tak s malou to nešlo, pak jsem si zlomila krk při autohavárii… Ještě před pár lety mě nenapadlo, že bych se zase vrátila do sedla. Možná ani před pár týdny…

A co Kačenka, tu to také chytlo.
No jéje, aby ne.

Kde vás brzy, kromě seriálu, ještě uvidíme?
Zkouším v Divadle na Vinohradech hru Jak udělat kariéru snadno a rychle s panem režisérem Radkem Balášem. Pak mám další dvě muzikálové nabídky a jednu filmovou. Tam ale ještě nemůžu víc prozradit.  No, nenudím se.


Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...